Plăcintă cu brânză de vaci și căpșune. Ceva tradițional cu un plus de aromă!

retete de gustare

Plăcintă cu brânză de vaci și căpșune

Plăcinta cu brânză de vaci și căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de plăcintă cu brânză de vaci și căpșune. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă plăcintă cu brânză de vaci și căpșune, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Plăcintă cu brânză de vaci și căpșune

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Rețeta de friptură de miel a bunicii Gherghina. Cum prepară bunica Gherghina cunoscutul preparat pentru masa de Paște: „Bunica Gherghina vă arată cum se face friptura de miel ca la țară.”

retete pentru desert
Plăcintă cu brânză de vaci și căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețete de post cu avocado. 3 idei pentru un mic dejun rapid și delicios

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

placinta cu branza
Plăcintă cu brânză de vaci și căpșune[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 550 g de brânză de vacă
  • 5 ouă
  • 200 g de zahăr pudră
  • 150 g de smântână
  • 150 g de unt
  • coaja rasă de la o lămâie
  • o esență de vanilie
  • 5 linguri de făină
  • Sare
  • un pliculeț de praf de copt
  • câteva căpșune proaspete

Plăcintă cu brânză de vaci și căpșune[Sursa foto: freepik]

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: Prognoza meteo luni, 8 decembrie 2025: Meteorologii ANM anunță temperaturi peste normalul perioadei și ploi slabe- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

placinta cu branza si capsune
Plăcintă cu brânză de vaci și căpșune[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a prepara aluatul. Așadar, vom avea nevoie de 2 boluri de dimensiuni mai mari, pentru a separa albușurile de gălbenușurile de la ouă.
  • In bolul în care am adăugat albușurile, vom pune și un praf de sare, dar și zahărul pudră și amestecăm toate ingredientele până când obținem o consistență spumoasă. Imediat apoi, treptat, vom începe să adăugăm și gălbenușurile de ou, timp în care vom continua să amestecăm cu telul sau direct cu mixerul, pentru ca acestea să se încorporeze imediat.
  • Separat, într-un bol de dimensiuni potrivite adăugăm untul și îl introducem în cuptorul preîncălzit pentru ca acesta să se topească, apoi așteptăm să se și răcească puțin. Îl adăugăm și pe el în compoziția pentru desert și amestecăm bine cu telul sau cu mixerul, pentru a se încorpora. Este nevoie ca ulterior să sfărâmăm bine și brânza, pentru a o adăuga peste restul ingredientelor din bol, alături de smântână, esența de vanilie, coaja pe care am ras o în prealabil de la o lămâie, dar și pliculețul de praf de copt. Este necesar ca acum să amestecăm foarte bine cu telul sau cu mixerul pentru a ne asigura că toate aceste ingrediente se încorporează cu restul aflate deja în bol.

Plăcintă cu brânză de vaci și căpșune[Sursa foto: freepik]

  • Acum a venit momentul să adăugăm treptat și toată compoziția de făină, pentru ca la final să obținem o compoziție asemănătoare cu o smântână groasă. Abia apoi ne putem asigura că textura este cea potrivită, iar aluatul este gata.
  • Vom avea nevoie de o tavă de dimensiuni mai mari, pătrată sau dreptunghiulară, pe care o vom unge cu puțin unt, tapeta ulterior cu făină și îndepărtăm excesul, iar ulterior turnăm în aceasta și compoziția pe care am preparat o. tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 °C, timp de aproximativ 40 de minute.
  • După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul nostru din tavă, așteptăm să se răcească puțin, iar apoi o putem pudra cu zahăr pudră și a adăugat deasupra câteva bucățele de căpșune proaspete. După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Plăcintă cu brânză de vaci și căpșune[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci doar o dată pe zi

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Povestea lui Jessy, pisica adoptată de Primăria Sectorului 6! Prin ce peripeții a trecut, înainte să i se schimbe viața din orice punct de vedere?

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies