Pidele cu carne tocată și brânză se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea
Rețetă de Pide cu carne tocată și brânză
Rețeta delicioasă de Pide cu carne tocată și brânză, absolut minunate, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Pide cu carne tocată și brânză este de 30 de minute
Citește și: Cheesecake cu gem de căpșune deasupra. Este mult mai răcoritor, dacă este rece!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Prăjitură cu brânză și zmeură. O rețetă ușoară de vară!
Timp de preparare- o oră
Timp total- o oră și 30 de minute
Rețeta de Pide cu carne tocată și brânză este pentru 6 persoane
Ingrediente – Pide cu carne tocată și brânză
Ingrediente pentru aluat
- 700 g de făină
- 500 ml de apă călduță
- 7 g de drojdie uscată sau 20 g de drojdie proaspătă
- Sare
- 2 lingurițe de zahăr granulat
- 100 g de unt topit
ingrediente pentru umplutură
- 600 g de carne tocată de vită
- 3 cepe mai mari
- 2 ardei grași
- 3 ardei iuți
- 400 g de roșii
- o legătură de pătrunjel tocat
- o linguriță de cimbru
- fulgi de chili, opțional
- Sare
- piper negru măcinat
- 300 g de brânză, la alegere
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare- Pide cu carne tocată și brânză
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de pide cu carne tocată și brânză, prin a prepara umplutura.
- Acum vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari pentru carne, pe care o vom adăuga în acesta, alături de ceapa pe care am ras-o și de ardei tocați, urmând să adăugăm și pulpa de la roșiile pe care le-am tăiat cubulețe, adăugând deasupra și pătrunjelul verde pe care l-am tocat fin în prealabil, toate condimentele, ingrediente pe care le vom amesteca pe toate împreună astfel încât să se lege compoziția, dar și să existe puțin din toate, pe toată suprafața ei. Bolul se va acoperi cu o folie alimentară și se va pune în frigider.
- În continuare, ne vom ocupa de prepararea aluatului. Așadar, tot ce trebuie să facem acum, este să amestecăm drojdia cu zahărul, pentru ca ulterior cele 2 ingrediente să se dilueze în apa călduță. Acest amestec se lasă deoparte timp de aproximativ 10 minute, până când observăm că la suprafața aluatului se va forma o spumă.
- Într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga sare, după gust, dar și toată făina, pentru a se omogeniza ambele cât mai bine cu putință, urmând să începem frământarea, adăugând treptat din cantitatea de apă cu drojdie pe care am lăsat-o deoparte. Va trebui să obținem la final un aluat elastic, care nu se mai lipește de pereții bolului sau de mâini, așadar, va trebui să frământăm timp de aproximativ 20 de minute, pentru ca mai apoi la final aluatul să fie modelat într-o minge. Îl așezăm într-un bol curat, îl acoperim cu folie alimentară și îl lăsăm timp de aproximativ o oră, la temperatura camerei.
- După acest interval de timp, vom preîncălzi cuptorul la o temperatură de 230°C, scoatem umplutura din frigider și o lăsăm la temperatura camerei, iar pe o suprafață plată, vom presăra puțină făină, pentru ca pe aceasta să răsturnăm aluatul din bol. Îl vom presăra puțin cu palmele, iar apoi vom începe să îl modelăm sub forma unui cilindru, cilindru care se va tăia în 8 bucăți cât se poate de egale. În continuare, fiecare bucată în parte de aluat se va modela într-o formă de minge și se va pune sub un prosop curat, pe care l-am împăturit în 2.
- În continuare, tot pe o suprafață plată pe care am presărat făină vom întinde rând pe rând bilele din aluat, într-o formă ovală, cu ajutorul unui sucitor, sau chiar cu palmele. Bineînțeles că același lucru vom face și cu umplutura, o vom împărții în 8 cantități cât se poate de egale, pentru ca pe fiecare bucată de aluat să se întindă un strat uniform de umplutură, peste care vom presăra și brânză, în funcție de preferințe, timp în care vom lăsa capetele și marginile neacoperite, pentru că acestea urmează să fie aduse spre interior, odată adăugat o umplutura, presându-le ușor, același lucru făcând și cu capetele, oferind o formă de bărcuță.
- Acum vom avea nevoie și de o tavă de cuptor, sau mai multe, în care vom așeza hârtie de copt, peste care vom pune câte bucăți, din acest preparat, iar apoi introducem tava la cuptor timp de aproximativ 20 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, iar imediat ce le-am scos vom unge marginile de aluat cu untul topit, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.