Pește prăjit servit cu salată mediteraneană. O combinație reușită de gust și textură!

retete de gustare

Pește prăjit servit cu salată mediteraneană

Peștele prăjit servit cu salată mediteraneană se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pește prăjit servit cu salată mediteraneană.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos pește prăjit servit cu salată mediteraneană, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Pește prăjit servit cu salată mediteraneană

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Găluștele perfecte pentru supă, secretul doamnei Coco de pe Tik-Tok. Care e cantitatea ideală de griș pentru găluște? „Se topesc în gură. Pufoase rău.”

Pește prăjit servit cu salată mediteraneană[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bunica Gherghina, mărturisiri emoționante despre povestea de iubire a unchiului ei. Ce sfat a oferit, ținând strâns în mână fotografia veche. „Gândul la el i-a fost toată viața.”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

salata mediteraneana
Pește prăjit servit cu salată mediteraneană[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru pește

  • 1 kg de pește, la alegere
  • 5 linguri de făină sau mălai
  • 200 ml ulei
  • Sare
  • Piper negru măcinat
  • O legătură de pătrunjel uscat

Pește prăjit servit cu salată mediteraneană[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru salata mediteraneana

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

  • 200 g roșii cherry
  • 200 g castraveți
  • 150 g brânză
  • 2 cepe roșii mari
  • Sare
  • Piper negru măcinat
  • 100 g măsline negre fără sâmburi
  • Verdeață

retete de mancare gatita
Pește prăjit servit cu salată mediteraneană[Sursa foto: freepik]

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

peste prajit
Pește prăjit servit cu salată mediteraneană[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. În primul și-n primul rand, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea peștelui.
    Așadar, îl vom curăța bine și pregăti așa cum se cuvine de gătit, în cazul în care acesta nu este deja pregătit. Apoi îl vom tăia în bucăți de dimensiuni potrivite, așa cum ne dorim, și presărăm pe toate părțile, sare, după gust. Îl vom lăsa apoi deoparte timp de 10 minute.
  2. Imediat apoi, vom începe să îl și gătim, ceea ce înseamnă că îl vom trece prin făină sau mălai, pe care am pus-o într-o farfurie adâncă, pe toate părțile și îl punem în tigaia încinsă, în care am adăugat puțin ulei.
    Acesta trebuie să fie rumenit și gătit pe toate părțile, ceea ce înseamnă că trebuie să acordăm atenție când să îl întoarcem. Procesul se repetă până când toate bucățile au fost prăjite. Apoi acestea se vor scoate pe o farfurie pe care am așezat hârtie de bucătărie, astfel încât uleiul să fie absorbit.
  3. Acum ne putem ocupa și de prepararea salatei mediteraneene. Așadar, vom avea nevoie de roșii, pe are le vom tăia în jumătăți, iar ulterior le vom rumeni puțin pe un grătar încins, doar cât să își schimbe culoarea. Apoi intre timp, tăiem felii castraveții, ceapa rondele, brânza o sfărâmăm, măslinele le tăiem și pe ele în rondele și culegem și câteva frunze de verdeață. Odată ce roșiile au fost rumenite, se adaugă toate ingredientele într-un bol de dimensiuni mai mari, peste care adaugăm ulei, sare și piper negru măcinat, după gust, amestecăm și urmează ca mai apoi să împărțim salata în farfurii la mici.
  4. După acest pas, peștele prăjit se poate servi cu salata mediteraneană, pentru că rețeta este gata de servit. Bineînțeles că aceste 2 rețete se pot prepara și servi și separat sau cu alte garnituri, însă de această dată, combinația este una cu adevărat reușită și o puteți încerca. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete pentru cina
Pește prăjit servit cu salată mediteraneană[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Mâini umflate: cauze comune și modalități de gestionare

De ce iese cozonacul necopt la mijloc. Reguli de bază pentru a obține un cozonac delicios

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"Pe moment am crezut că dă de pământ cu acordeonul". Marian Cozma, show de zile mari! Gestul la care nimeni nu s-ar fi așteptat - VIDEO

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies