Chef Patrizia Paglieri a explicat cum pregătește pastele cu creveți.
Chef Patrizia Paglieri este una dintre cele mai cunoscute și apreciate figuri din bucătăria românească, îndrăgită pentru numeroasele apariții televizate, dar și pentru restaurantele pe care le deține. Aceasta și-a descoperit pasiunea pentru gastronomie încă din copilărie, atunci când a început să gătească alături de mama ei, la 16 ani, în restaurantul familiei. În 1993 s-a mutat în România și a deschis primul restaurant chiar în sufrageria casei. A fondat și condus ulterior restaurante italiene renumite, prin care și-a dorit să aducă mai aproape de noi gustul Italiei, prin combinații inedite și gusturi originale.
Cum pregătește chef Patrizia Paglieri pastele cu creveți?
Dincolo de activitatea ei din bucătărie, Patrizia este activă și pe rețelele de socializare, acolo unde, prin filmulețele pe care le realizează, împărtășește cu iubitorii preparatelor gusturile din Italia. Pastele sunt printre cele mai pregătite de ea, mai ales că ele se află printre preferințele multor persoane, iar indiferent de modul în care sunt gătite, o astfel de cină delicioasă este gata rapid.
Cu piept de pui, sos de roșii, legume, smântână, pesto sau creveți, aceasta are câte un truc pentru fiecare. De această dată, chef Patrizia Paglieri a explicat, pas cu pas, cum face pastele cu creveți, pe care le flambează cu vodkă și începe prin a topi untul, adaugă praz pentru gust, călește creveții, după care adaugă vodkă pentru flambare. Adaugă și sos de roșii cu smântână, iar pastele sunt fierte separat, apoi amestecate cu sosul.
Ingrediente:
- Paste
- Creveți
- Praz
- Unt
- Smântână
- Vodkă
- Pătrunjel
„Pregătim penne cu creveți și vodkă. Am topit unt, am adăugat praz, că are un gust foarte delicat, am călit bine și acum adăugăm creveții.
@chefpatri Pasta cu creveti si vodka 🍝 #paste #shrimp #creveti #retetepaste #pastavodka #vodka ♬ Cooking Time- ZydSounds