Chef Ștefan Popescu a explicat, pas cu pas, cum pregătește pastele la cuptor.
Chef Ștefan Popescu este un bucătar de renume, unul dintre jurații unei cunoscute emisiuni culinare, prin care a reușit imediat să intre la inima publicului. Înainte de a deveni bucătar, Ștefan Popescu a urmat un liceu cu profil tehnic-mecanic și a efectuat stagiul militar ca pompier, iar viața l-a adus aproape de iubirea pentru gastronomie, pasiune pe care a descoperit-o în Anglia. După ce a revenit în România, în 2006, a ocupat funcția de chef la hoteluri de renume din București și a urmat cursuri prin care să acumuleze experiență și să ducă mai departe toate trucurile învățate în bucătărie.
Cum pregătește chef Ștefan Popescu pastele cu brânză feta și roșii cherry la cuptor?
Pe lângă activitatea lui din bucătărie și de pe micile ecrane, chef Ștefan Popescu este foarte activ pe rețelele de socializare, acolo unde explică, pas cu pas, ce trebuie să știm în momentul în care realizăm un preparat, care sunt ingredientele necesare, dar și ce trucuri și sfaturile sunt utile pentru a petrece timp de calitate în bucătărie. De această dată, bucătarul a explicat cum pregătește pastele la cuptor, cu roșii cherry și brânză feta, extrem de ușor de realizat în momentul în care ne dorim să nu stăm foarte multe ore în bucătărie.
Ingrediente:
Citește și: ”Super gripa” a ajuns în România. Care este primul simptom- kanald.ro
- Paste
- Sare
- Piper
- Oregano
- Ulei de măsline
- Usturoi
- Brânză feta
- Roșii cherry
- Busuioc
„Rețeta perfectă când nu ai chef să gătești. Paste cu feta și roșii. Roșii cherry într-un vas termoizolant, brânză feta, nu se sfărâmă brânza, o lăsăm doar în mijloc. Sare, piper, oregano, ulei de măsline, usturoi. Punem la cuptor 20 de minute la 180 de grade. Roșiile cherry și brânza feta sunt la cuptor, între timp fierbem pastele. Foarte important când pun pastele la fiert este să pun sare. La 1 l de apă se pun 10 g de sare. Acum punem pastele. Oprim o cană de apă de la paste, iar acum punem pastele înăuntru, pe toate. Roșiile cherry au lăsat lichidul și zeamă, cu brânză. Punem busuioc deasupra. Să gustăm aceste paste minunate, fantastice, extraordinare. Să vedeți cât de bune sunt.”, a povestit chef Ștefan Popescu.