Chef Ștefan Popescu a împărtășit cu urmăritorii săi de pe TikTok, câteva trucuri pentru a putea pregăti un delicios sos barbeque.
Chef Ștefan Popescu obișnuiește să dezvăluie mici secrete de bucătărie cu urmăritorii săi de pe TikTok, oferindu-le astfel nenumărate rețete noi de încercat. Astfel, de această dată, a împărtășit în mediul online câteva trucuri și sfaturi pentru ca toată lumea să poată pregăti un sos delicios pentru preparatele gătite pe grătar, de barbeque. Atunci când vrei să renunți la cel din comerț, cu doar câteva ingrediente pe care cu siguranță le ai în casă, pregătești într-un timp rapid sosul delicios, rețetă pe care a postat-o celebrul bucătar pe contul său de TikTok.
Sos barbeque, pregătit de Chef Ștefan Popescu
"Sosul barbeque e nelipsit când vine vorba de gust intens, dar ce faci când n-ai în casă sau vrei o variantă mai curată, fără aditivi?
Îți pregătești unul făcut în casă, cu ingrediente simple, naturale și pline de aromă! Perfect pentru burgeri, coaste, cartofi wedges sau orice are nevoie de un boost de gust." , a menționat Chef Ștefan Popescu, în descrierea rețetei postate pe contul său de TikTok.
Ingrediente
- roșii cherry, tăiate pe jumătate
- sare
- zahăr brun, pentru caramelizare
- foi de dafin
- cimbru
- ceapă roșie, tăiată cubulețe
- usturoi, tăiat mărunt
- prune uscate
- miere
- oțet balsamic
Mod de preparare
- “Mi-ați tot spus că vreți să vă spun despre un sos la grătar și am o rețetă foarte simplă pentru voi, sosul barbeque.
- Trebuie roșii cherry, multe roșii cherry, tăiate pe jumătate. Roșiile în tigaie, sare și zahăr brun pentru caramelizare. Am pus foi de dafin și cimbru.
- Acum continui sosul cu ceapă roșie, tăiată cubulețe fin, fin, usturoiul, tăiat mărunt, tocăm și prunele uscate.
- Am pus uleiul la încins într-o crăticioară, adăugăm ceapă, se călește și adăugăm și amestecul de roșii cherry, miere, oțet balsamic.
- Mai lăsăm puțin pe foc și apoi luăm și blendăm amestecul.
- Este gata de servit alături de preparatele la grătar, deasupra ca topping sau cu alte preparate, după bunul plac.”, a explicat Chef Ștefan Popescu, pas cu pas, în filmulețul postat pe contul său de TikTok.