Pandișpan cu cireșe. Cel mai pufos pandișpan pe care l-ai gustat vreodată!

Pandișpan cu cireșe

Se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos pandișpan cu cireșe, preparat așa cum se cuvine.

Rețetă de pandișpan cu cireșe

Rețeta delicioasă de pandișpan cu cireșe, absolut minunat, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de pandișpan cu cireșe este de o oră

Timp de preparare- 30 de minute

Timp total- o oră și 30 de minute

Rețeta de pandișpan cu cireșe este pentru 6 persoane

Pandișpan cu cireșe [Sursa foto: freepik]

Ingrediente – pandișpan cu cireșe

  • 5 ouă, la temperatura camerei
  • 5 linguri de zahăr tos
  • 5 linguri de făină
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • un zahăr vanilinat
  • coaja de la o lămâie
  • 2 linguri de unt, topit+ pentru uns
  • 200 g de cireșe
  • zahăr pudră

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Pandișpan cu cireșe [Sursa foto: freepik]

Citește și: ȘOC în „Casa iubirii”! Moldo riscă ELIMINAREA! De necrezut ce reacție are Kira: „Ne despărțim...”- kanald.ro

Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro

Mod de preparare- pandișpan cu cireșe

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această rețetă delicioasă de pandișpan cu cireșe, este să începeți prin a separa, cu atenție, albușurile de gălbenușuri, în 2 boluri de dimensiuni mai mici, separate. Odată ce ați făcut acest punct virgula continuăm prin a adăuga peste albușuri, un praf de sare, și vom începe să le mixăm până când își dublează volumul. Abia atunci vom începe să adăugăm puțin câte puțin din cantitatea de zahăr tos, dar și cel vanilinat, însă în tot acest timp nu ne vom opri din mixat.
  2. Abia în momentul în care albușurile au crescut îndeajuns de mult, și au ajuns la consistența unei bezele, vom ști că este momentul să adăugăm și gălbenușurile, unul câte unul, alături de coaja de lămâie, timp în care vom continua să mixăm.
  3. În continuare, a venit momentul să încorporăm și făina, însă tot treptat, exact ca în cazul gălbenușurilor, făină care se poate amesteca, în prealabil, cu pliculețul de praf de copt. Încorporăm treptat și făina, iar la final vom adăuga și untul topit. Toate aceste ingrediente se amestecă bine de tot până când se vor omogeniza așa cum ne dorim, iar la final compoziția să devină pufoasă.
  4. Acum a venit timpul să pregătim și tava noastră de copt, motiv pentru care o vom unge cu puțin unt, și vom turna în ea 1/2 din cantitatea de compoziție, pentru ca mai apoi să presăm 1/2 din cantitatea de cireșe, deasupra. Imediat apoi vom turna deasupra și restul de compoziție, iar tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 10 minute. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor și vom adăuga deasupra și restul cantității de afine. Tava se va introduce din nou în cuptor, până când pandișpanul se va rumeni și va crește așa cum ne dorim.
  5. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și pandișpanul cu cireșe din tavă, și vom pudra cu zahăr pudră, deasupra, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

Pandișpan cu cireșe [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

14 mesaje de mulțumire pentru nași. Îi vor impresiona cu siguranță

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Două cazuri diferite, dar cu un final tragic: "Ne-a străfulgerat pe toţi". Marco a fost găsit mort după un majorat, iar Andreea Cuciuc a murit după Balul Bobocilor. ASEMĂNĂRILE dintre cele două situații sunt îngrijorătoare și dureroase

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Sâmbătă, de la ora 14:45, la ”ROventura”, călătorie de neuitat pe plaiuri vrâncene

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul