Negresa în straturi cu glazură de ciocolată se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de negresă în straturi cu glazură de ciocolată.
Rețetă de Negresă în straturi cu glazură de ciocolată
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 10 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Supă cremă de morcov și dovleac. Cu siguranță nu ai mai gustat până acum!
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 6 ouă
- 1 cană de zahăr
- 250 g de unt moale
- 1 cană de făină
- 50 g de pudra de cacao
Ingrediente pentru glazură
- 50 g de unt
- 100 ml de apă
- 3 linguri de zahăr
- 3 linguri de cacao pudră
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- Primul pas este sa preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă de copt, tapetând-o cu hârtie de copt sau unsoare.
- Al doilea pas este sa bateți ouăle și zahărul. Într-un castron mare, bateți ouăle și zahărul până când obțineți o compoziție spumoasă și deschisă la culoare.
- Următorul pas este sa adăugați untul. Adăugați untul moale și amestecați bine până când acesta este complet încorporat în amestec.
- Alt pas este sa adăugați făina și cacaoa. Cerniți făina și cacaoa în amestecul de ouă și amestecați până când nu mai sunt cocoloașe.
- Imediat apoi, turnați în tavă. Turnați amestecul în tava pregătită și nivelati-l cu o spatulă.
- Urmează sa coaceți. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți prăjitura timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când trece testul scobitorii (scobitoarea introdusă în mijlocul prăjiturii trebuie să iasă curată).
- Mai avem sa răcim. După ce este coaptă, scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească complet în tavă.
- A venit momentul sa pregătiți glazura. Într-un ibric mic, topiți untul împreună cu apa, zahărul și cacaoa, amestecând continuu, până când obțineți o glazură fină și lucioasă.
- Acum ca glazura este gata, glazurați prăjitura. Turnați glazura caldă peste prăjitura răcită și întindeți-o uniform cu o spatulă sau un cuțit.
- Serviți imediat. Lăsați glazura să se întărească timp de aproximativ 15-20 de minute, apoi tăiați prăjitura în părți egale și serviți-o alături de ceai, cafea sau un pahar de lapte. Această prăjitură cu ciocolată este perfectă pentru a fi savurată alături de cei dragi sau pentru a fi pregătită pentru ocazii speciale. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.