Mini prăjituri în formă de inimă cu jeleu de căpșune. Alege să îți surprinzi partenerul mai des!

retete de gustare

Mini prăjituri în formă de inimă cu jeleu de căpșune

Mini prăjiturile în formă de inimă cu jeleu de căpșune se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini prăjituri în formă de inimă cu jeleu de căpșune.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase mini prăjituri în formă de inimă cu jeleu de căpșune, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Mini prăjituri în formă de inimă cu jeleu de căpșune

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Rețeta de gogoși de post! O rețetă veche învățată la mănăstirea Turnu din județul Prahova: „Pentru formarea gogoșilor o să folosim un pahar.”

Mini prăjituri în formă de inimă cu jeleu de căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Găluștele perfecte pentru supă, secretul doamnei Coco de pe Tik-Tok. Care e cantitatea ideală de griș pentru găluște? „Se topesc în gură. Pufoase rău.”

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

prajituri cu jeleu
Mini prăjituri în formă de inimă cu jeleu de căpșune[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 5 ouă
  • 150 g zahăr
  • 150 g făină
  • O esență de vanilie
  • 20 ml ulei
  • Sare
  • Colorant alimentar roz

mini prajituri in forma de inima cu jeleu de capsune
Mini prăjituri în formă de inimă cu jeleu de căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Paradă de Ziua Aviației, pe 20 iulie 2025: Programul oficial anunțat de Forțele Aeriene Române- kanald.ro

Citește și: Stegarul Dac, pe moarte în închisoare, la Penitenciarul Rahova! Strigătul disperat de ajutor al soției sale: „Arată și miroase a moarte”- stirilekanald.ro

Ingrediente pentru jeleul de căpșune

  • 200 g căpșune
  • 100 g zahăr
  • 10 g gelatină

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă!

retete pentru desert
Mini prăjituri în formă de inimă cu jeleu de căpșune[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea blatului. Așadar, începem prin a amesteca ouăle cu un praf de sare, după gust, până când acestea se deschid la culoare. Apoi urmează ca treptat să adăugăm și zahărul, timp în care vom amesteca continuu, cu mixerul, timp de 5 minute, pentru ca mai apoi să adăugăm esența de vanilie.

    Urmează ca mai apoi să adăugăm și uleiul treptat, iar de această dată să amestecăm cu telul. Făina este adăugată treptat apoi, amestecând tot cu telul pentru a se încorpora. La final, adăugăm și câteva picături de colorant alimentar roz, până când vom obține nuanța dorită și amestecăm.
  2. Compoziția se pune apoi în formele speciale în formă de inimă, forme care au fost unse cu puțin unt, înainte, iar apoi tava se introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când trece de testul scobitorii.
    După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor, și desertul din tavă, iar apoi așteptăm ca acesta să se răcească.
  3. Acum ne vom ocupa și de pregătirea jeleului de căpșune. Așadar, tot ce trebuie să facem este să punem căpșunele, apa și zahărul într-o oală, la foc mic. Apoi așteptăm să dea în câteva clocote și îndepărtam spuma care se formează. Apoi este necesar ca această compoziție să fie strecurată, pentru a se păstra doar lichidul în care vom adăuga gelatina, pe care am preparat-o, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  4. Tot ce ne-a rămas de făcut acum este să formăm mici inimi în centrul desertului, în cazul în care tava în care au fost așezate, nu dețin astfel de forme. Apoi turnăm cu grijă jeleul de capsule în aceste forme, iar desetul de introduce în frigider, timp de cel puțin o oră.
  5. După acest interval de timp, scoatem desertul din frigider și se poate servi, rețeta de astăzi fiind gata. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Mini prăjituri în formă de inimă cu jeleu de căpșune[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețeta de gogoși de post! O rețetă veche învățată la mănăstirea Turnu din județul Prahova! „Pentru formarea gogoșilor o să folosim un pahar.”

I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Mama Andei, tânăra ucisă și incendiată de Emil Gânj, primește amenințări halucinante de pe un cont cu numele criminalului din Mureș. Femeia se teme că va sfârși la fel ca fiica ei: „Îmi e foarte frică”

Cine ar fi crezut? Strategia ascunsă a Veronicăi pentru a putea ajunge în Marea Finală, demascată pas cu pas. Ce a făcut concurenta din Casa Iubirii și cine a dat-o de gol: "Are un plan". Ce a recunoscut după ce a fost confruntată: "Îmi pare rău să zic"

Ține cont de aceste 5 trucuri, pentru a face cele mai bune gogoși!

Preț carburanți joi, 17 iulie 2025: Prețul la benzină scade! La cât a ajuns azi litrul

VIDEO Motivul șocant pentru care Emil Gânj și-ar fi ucis fosta iubită. Mama Andei rupe tăcerea: „În fiecare zi îi era frică”


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies