Mini prăjituri în formă de inimă cu jeleu de căpșune. Alege să îți surprinzi partenerul mai des!

retete de gustare

Mini prăjituri în formă de inimă cu jeleu de căpșune

Mini prăjiturile în formă de inimă cu jeleu de căpșune se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini prăjituri în formă de inimă cu jeleu de căpșune.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase mini prăjituri în formă de inimă cu jeleu de căpșune, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Mini prăjituri în formă de inimă cu jeleu de căpșune

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Rețeta de gogoși de post! O rețetă veche învățată la mănăstirea Turnu din județul Prahova: „Pentru formarea gogoșilor o să folosim un pahar.”

Mini prăjituri în formă de inimă cu jeleu de căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Găluștele perfecte pentru supă, secretul doamnei Coco de pe Tik-Tok. Care e cantitatea ideală de griș pentru găluște? „Se topesc în gură. Pufoase rău.”

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

prajituri cu jeleu
Mini prăjituri în formă de inimă cu jeleu de căpșune[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 5 ouă
  • 150 g zahăr
  • 150 g făină
  • O esență de vanilie
  • 20 ml ulei
  • Sare
  • Colorant alimentar roz

mini prajituri in forma de inima cu jeleu de capsune
Mini prăjituri în formă de inimă cu jeleu de căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

Ingrediente pentru jeleul de căpșune

  • 200 g căpșune
  • 100 g zahăr
  • 10 g gelatină

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă!

retete pentru desert
Mini prăjituri în formă de inimă cu jeleu de căpșune[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea blatului. Așadar, începem prin a amesteca ouăle cu un praf de sare, după gust, până când acestea se deschid la culoare. Apoi urmează ca treptat să adăugăm și zahărul, timp în care vom amesteca continuu, cu mixerul, timp de 5 minute, pentru ca mai apoi să adăugăm esența de vanilie.

    Urmează ca mai apoi să adăugăm și uleiul treptat, iar de această dată să amestecăm cu telul. Făina este adăugată treptat apoi, amestecând tot cu telul pentru a se încorpora. La final, adăugăm și câteva picături de colorant alimentar roz, până când vom obține nuanța dorită și amestecăm.
  2. Compoziția se pune apoi în formele speciale în formă de inimă, forme care au fost unse cu puțin unt, înainte, iar apoi tava se introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când trece de testul scobitorii.
    După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor, și desertul din tavă, iar apoi așteptăm ca acesta să se răcească.
  3. Acum ne vom ocupa și de pregătirea jeleului de căpșune. Așadar, tot ce trebuie să facem este să punem căpșunele, apa și zahărul într-o oală, la foc mic. Apoi așteptăm să dea în câteva clocote și îndepărtam spuma care se formează. Apoi este necesar ca această compoziție să fie strecurată, pentru a se păstra doar lichidul în care vom adăuga gelatina, pe care am preparat-o, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  4. Tot ce ne-a rămas de făcut acum este să formăm mici inimi în centrul desertului, în cazul în care tava în care au fost așezate, nu dețin astfel de forme. Apoi turnăm cu grijă jeleul de capsule în aceste forme, iar desetul de introduce în frigider, timp de cel puțin o oră.
  5. După acest interval de timp, scoatem desertul din frigider și se poate servi, rețeta de astăzi fiind gata. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Mini prăjituri în formă de inimă cu jeleu de căpșune[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Durerea de cap localizată pe partea stângă: ce poate semnala?

Rețeta de gogoși de post! O rețetă veche învățată la mănăstirea Turnu din județul Prahova: „Pentru formarea gogoșilor o să folosim un pahar.”

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"Pe moment am crezut că dă de pământ cu acordeonul". Marian Cozma, show de zile mari! Gestul la care nimeni nu s-ar fi așteptat - VIDEO

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies