Mic dejun bogat in fibre! Incearca reteta incredibila a lui Carmen Bruma!

Mic dejun bogat in fibre! Incearca reteta incredibila a lui Carmen Bruma!
Mic dejun bogat in fibre! Incearca reteta incredibila a lui Carmen Bruma!

Pe langa mesele regulate, alimentatia echilibrata, hidratarea corecta si controlul stresului este important sa mancam 30-35 grame de fibre, solubile si insolubile pe zi.

 

Iata o reteta simpla de mic dejun bogat in fibre, satios, energizant si usor de preparat.
INGREDIENTE PT MIC DEJUN BOGAT IN FIBRE
• 300 ml lapte de migdale
• 2 linguri fulgi de ovaz
• 1 lingura seminte de chia
• 10 prune uscate taiate marunt
• scortisoara dupa gust
• 1 lingurita de ciocolata rasa cu 80% cacao- contine fibre
Laptele
de migdale se gaseste in magazine, dar cel mai sigur e sa-l faceti acasa.
Pentru 300 ml lapte de migdale folosesc 80-100 g migdale, 400 ml apa plata si storcatorul prin presare la rece echipat cu sita pentru suc. Migdalele se lasa la inmuiat cateva ore si apoi se pun in presa la rece, alternand cu apa plata. Pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2-3 ori, adaugandu-se in continuare apa.
Laptele va iesi destul de gras si nu aveti nevoie de punga pentru strecurat ca atunci cand faceti laptele la blender.
Dupa ce e gata laptele, puneti-l intr-un bol, adaugati fulgii de ovaz, semintele de chia, prunele taiate cubulete, scortisoara si ciocolata neagra. Asteptati pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa, de budinca si apoi mancati-l cu placere.
Sursa: Carmen-Bruma.ro

Iata o reteta simpla de mic dejun bogat in fibre, satios, energizant si usor de preparat.

INGREDIENTE PT MIC DEJUN BOGAT IN FIBRE

• 300 ml lapte de migdale
• 2 linguri fulgi de ovaz
• 1 lingura seminte de chia
• 10 prune uscate taiate marunt
• scortisoara dupa gust
• 1 lingurita de ciocolata rasa cu 80% cacao- contine fibre

Laptele de migdale se gaseste in magazine, dar cel mai sigur e sa-l faceti acasa.



Pentru 300 ml lapte de migdale folosesc 80-100 g migdale, 400 ml apa plata si storcatorul prin presare la rece echipat cu sita pentru suc. Migdalele se lasa la inmuiat cateva ore si apoi se pun in presa la rece, alternand cu apa plata. Pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2-3 ori, adaugandu-se in continuare apa. Laptele va iesi destul de gras si nu aveti nevoie de punga pentru strecurat ca atunci cand faceti laptele la blender.


Dupa ce e gata laptele, puneti-l intr-un bol, adaugati fulgii de ovaz, semintele de chia, prunele taiate cubulete, scortisoara si ciocolata neagra. Asteptati pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa, de budinca si apoi mancati-l cu placere.

Sursa: Carmen-Bruma.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Prosperitate pentru 3 semne zodiacale, începând cu data de 20 iunie

Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Ți se face pielea de găină! Mama Teodorei Marcu, distrusă de durere la aproape 3 săptămâni de când și-a pierdut fiica. Ipostaza sfâșietoare în care a fost surprinsă femeia

România, cu sufletul la gură! Anunțul momentului despre Ion Iliescu: "Vă mulțumim pentru înțelegere". Ce se întâmplă cu fostul președinte acum

VIDEO Veronica simte presiunea băieților din casă. Tânăra s-a supărat pe Moldo, deoarece i-a spus că are legătură cu plecarea lui Criss. "Vreau să avem o discuție, să-ți arăt cum se vorbește."

UPDATE Rezultate BAC 2025 au fost publicate pe bacalaureat.edu.ro! Rata de promovare este de 74,3%

VIDEO Rezultate BAC 2025: La ce oră se publică notele pe edu.ro?


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies