Mic dejun bogat in fibre! Incearca reteta incredibila a lui Carmen Bruma!


Pe langa mesele regulate, alimentatia echilibrata, hidratarea corecta si controlul stresului este important sa mancam 30-35 grame de fibre, solubile si insolubile pe zi.

 

Iata o reteta simpla de mic dejun bogat in fibre, satios, energizant si usor de preparat.
INGREDIENTE PT MIC DEJUN BOGAT IN FIBRE
• 300 ml lapte de migdale
• 2 linguri fulgi de ovaz
• 1 lingura seminte de chia
• 10 prune uscate taiate marunt
• scortisoara dupa gust
• 1 lingurita de ciocolata rasa cu 80 % cacao- contine fibre
Laptele de migdale se gaseste in magazine, dar cel mai sigur e sa-l faceti acasa.
Pentru 300 ml lapte de migdale folosesc 80-100 g migdale, 400 ml apa plata si storcatorul prin presare la rece echipat cu sita pentru suc. Migdalele se lasa la inmuiat cateva ore si apoi se pun in presa la rece, alternand cu apa plata. Pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2-3 ori, adaugandu-se in continuare apa. Laptele va iesi destul de gras si nu aveti nevoie de punga pentru strecurat ca atunci cand faceti laptele la blender.
Dupa ce e gata laptele, puneti-l intr-un bol, adaugati fulgii de ovaz, semintele de chia, prunele taiate cubulete, scortisoara si ciocolata neagra. Asteptati pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa, de budinca si apoi mancati-l cu placere.
Sursa: Carmen-Bruma.ro

Iata o reteta simpla de mic dejun bogat in fibre, satios, energizant si usor de preparat.

INGREDIENTE PT MIC DEJUN BOGAT IN FIBRE

• 300 ml lapte de migdale
• 2 linguri fulgi de ovaz
• 1 lingura seminte de chia
• 10 prune uscate taiate marunt
• scortisoara dupa gust
• 1 lingurita de ciocolata rasa cu 80 % cacao- contine fibre

Laptele de migdale se gaseste in magazine, dar cel mai sigur e sa-l faceti acasa.

Pentru 300 ml lapte de migdale folosesc 80-100 g migdale, 400 ml apa plata si storcatorul prin presare la rece echipat cu sita pentru suc. Migdalele se lasa la inmuiat cateva ore si apoi se pun in presa la rece, alternand cu apa plata. Pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2-3 ori, adaugandu-se in continuare apa. Laptele va iesi destul de gras si nu aveti nevoie de punga pentru strecurat ca atunci cand faceti laptele la blender.

Dupa ce e gata laptele, puneti-l intr-un bol, adaugati fulgii de ovaz, semintele de chia, prunele taiate cubulete, scortisoara si ciocolata neagra. Asteptati pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa, de budinca si apoi mancati-l cu placere.

Sursa: Carmen-Bruma.ro

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Botezatu, declarații șoc despre ținuta Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale 2019! Ce a spus designerul despre taiorul și broșa fostului premier!” Nu știu dacă are pe cineva care o îmbracă, nici nu mă interesează” 

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri