Metoda CICO este cu adevărat cea mai bună pentru slăbit sau nu

Metoda CICO este cu adevărat cea mai bună pentru slăbit sau nu
Metoda CICO este cu adevărat cea mai bună pentru slăbit sau nu

Specialiştii susţin că atunci când vrem să slăbim, nu contează ce tip de dietă ţinem. Ceea ce spun experţii se rezumă la o ecuaţie numită CICO “calorii in, calorii out”.

Putem folosi metoda CICO împreună cu alte diete?

În teorie, indiferent de dieta pe care o ţinem, dacă consumăm acelaşi număr de calorii atunci nu vom slăbi. Cu toate acestea, specialiştii recomandă o dietă bogată în proteine şi grăsimi şi fără prea mulţi carbohidraţi pentru a avea rezultate.

Dieta ketogenică este totuşi o excepţie, datorită efectului psihologic al acesteia. O dietă ketogenică ne forţează corpul să consume grăsimi în locul carbohidraţilor.

Corpul nostru consumă carbohidraţi în mod normal, iar această schimbare în dietă ne obligă corpul să ardă grăsimi pentru a funcţiona.

Calitatea caloriilor depinde de macronutrienţii din mâncare. În teorie însă 500 de calorii dintr-un burger şi 500 de calorii dintr-un sandviş cu avocado îţi vor afecta kilogramele în acelaşi mod. De fapt, chiar dacă mâncăm sănătos sau alegem mâncarea de tip fast-food valoarea nutritivă a alimentelor nu se schimbă.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Povestea unei mame care a aflat ca sotul ei e cu alta femeie. "Soţul a revenit umil şi plin de regrete, după ce m-a înşelat. Am înţeles că nu-l voi mai putea iubi niciodată…”

Roxana Vancea, mai FIERBINTE ca vara. Cum a apărut vedeta la saună, fanii au rămas fără cuvinte

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar putea: ”Ne-am cam grăbit”

Prime Time de top pentru Kanal D! Peste un milion de români au urmărit “Exatlon” şi “FanArena”, în fiecare minut al difuzării, în intervalul 20:00 – 24:00

Robi își iese din minți din cauza lui Antoni și este trimis în casa fetelor! „Mă ia tensiunea!”. Aflați de la ce a pornit conflictul în episodul de marți, 23 iulie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Bombă în cazul morții lui Andrei Versace


Cookies