Metoda CICO este cu adevărat cea mai bună pentru slăbit sau nu

Metoda CICO este cu adevărat cea mai bună pentru slăbit sau nu

Specialiştii susţin că atunci când vrem să slăbim, nu contează ce tip de dietă ţinem. Ceea ce spun experţii se rezumă la o ecuaţie numită CICO “calorii in, calorii out”.

Ideea pe care o are la bază metoda CICO este că, dacă vrem să slăbim, trebuie să mâncăm mai puţin decât consumăm.

Care sunt originile dietei CICO?

În 1780, savantul de origine franceză Antoine Lavoisier a făcut teste pe un porcuşor de guineea pentru a măsura nivelul de căldură pe care îl produce ca modalitate de a determina energia sau caloriile din mâncare.

Lavoisier a creat o formulă matematică care putea fi calculată cu uşurinţă.

Măsurând energia, el a inventat calorimetrul pentru a calcula numarul de calorii consumate atunci când mâncăm. Ulterior, la începutul anilor 1920, Dr. Lulu Hunt Peters, un doctor american, a inventat o formulă mai simplă bazată pe formula precisă a lui Lavoisier. Acesta a susţinut că singura metodă de a slăbi este să consumăm mai puţine calorii.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 Citește și:

Cum faci cel mai bun PILAF! Tainele preparatului uşor şi deosebit de gustos

Povestea unei mame care a aflat ca sotul ei e cu alta femeie. "Soţul a revenit umil şi plin de regrete, după ce m-a înşelat. Am înţeles că nu-l voi mai putea iubi niciodată…”

ego.ro Ce trebuie să faci dacă friptura a ieșit prea tare. Trucul de mare ajutor pentru orice gospodină

wowbiz.ro Ce a putut să spună Marcel Pavel despre soția lui Ștefan Bănică Jr. Nimeni nu se aștepta

radioimpuls.ro Informații tulburătoare în cazul sfârșitului tragic al Laurei Roșca. Psihologii criminaliști consideră că DJ Lalla și-a regizat "ieșirea din scenă" în maniera artistică în care trăia: "Era forma ei de a-și manifesta revolta"

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu, decizie fără precedent în Casa iubirii! Tânărul își va îndrepta atenția către o altă fată! „Am văzut în tine în ultimele zile o sensibilitate aparte!” Aflați cum va reacționa Lorena, marți, 3 octombrie, de la 10:00 și 16:30

stirilekanald.ro EXCLUSIV: Cine este Bogdan Macra, supranumit ”capul mafiei gunoaielor”? Firma din Oradea pe care o conduce, cel mai mare jucător pe piața deșeurilor din vestul țării


Parteneri
Cookies