Cum faci cel mai bun PILAF! Tainele preparatului uşor şi deosebit de gustos

Cum faci cel mai bun PILAF! Tainele preparatului uşor şi deosebit de gustos
Cum faci cel mai bun PILAF! Tainele preparatului uşor şi deosebit de gustos

Fel de mâncare nelipsit de pe mesele românilor, pilaful se găteşte rapid şi este un deliciu, dacă gospodinele respectă metoda preparării. Regretatul Radu Anton Roman explică pe îndelete în lucrarea sa “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) cum se face pilaful şi la ce trebuie să fie atente femeile atunci când îl gătesc. Gastronomul oferă şi câteva secrete pentru o mâncare deosebită.

 

Ingrediente: 

1 pui frumos măruntaiele de pui (fără ficat) 

1 ceapă mare şi tare 

1-2 ardei 

1 păharel de untdelemn 

sare, piper, boia 

1 morcov mărişor 

1 ceaşcă mare cu orez 

2 roşii foarte tari, dar coapte 

 

Află cum se prepară pe pagina următoare. 

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Gabriela Cristea, declaraţii cutremurătoare despre perioada când făcea tratamente de fertilizare. "M-am îngrăşat şapte kilograme şi am făcut două duşuri în 10 zile" Vedeta ar fi făcut absolut orice să rămână însărcinată

Simona Halep, la brațul unui bărbat special din viața ei. Sportiva a bifat o apariție de Oscar la nunta lui Ianis Hagi

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Beach, Please! 2024. Ce cantitate de substanțe interzise au găsit oamenii legii asupra rapperului Wiz Khalifa? Reacția artistului în fața anchetatorilor

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Gestul făcut de un suporter pentru Ianis Hagi, chiar în ziua nunții sale: „I-am lăsat un plic...”

Tată și fiică, morți în apele râului Buzău. A sărit să își salveze copila, dar s-au înecat amândoi: ”Se vedeau un cap și o mână, după nu s-au mai văzut”


Cookies