Metoda CICO este cu adevărat cea mai bună pentru slăbit sau nu

Metoda CICO este cu adevărat cea mai bună pentru slăbit sau nu
Metoda CICO este cu adevărat cea mai bună pentru slăbit sau nu

Specialiştii susţin că atunci când vrem să slăbim, nu contează ce tip de dietă ţinem. Ceea ce spun experţii se rezumă la o ecuaţie numită CICO “calorii in, calorii out”.

Metoda CICO se bazează pe ideea că trebuie să existe un echilibru între energia ingerată şi cea folosită. Fiecare dintre noi are nevoie de un număr minim de calorii pentru a trăi. Acest număr minim de calorii se numeşte rata metabolismului bazal.

Rata metabolismului bazal este numărul de calorii de care organele noastre au nevoie pentru a funcţiona, în timp ce nu facem nici o activitate. Gândiţi-vă la câte calorii consumaţi atunci când staţi toată ziua în pat.

Este destul de simplu să ne calculăm această rată, multe săli de gimnastică au aparate speciale care te ajută să afli acest lucru. RMB se bazează în principiu pe funcţiile involuntare precum respiratul sau circulaţia sângelui, deci indiferent de activităţile noastre zilnice aceasta nu va creşte sau scădea semnificativ.

Însă, creşterea masei musculare poate determina creşterea RMB deoarece muşchii sunt în general înfometati' şi avem nevoie de mai multă energie pentru a menţine muşchii.

Ceea ce înseamnă că, dacă avem mai mulţi muşchi, vom consuma mai multe calorii decât o persoană cu o masă musculară mai mică.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Povestea unei mame care a aflat ca sotul ei e cu alta femeie. "Soţul a revenit umil şi plin de regrete, după ce m-a înşelat. Am înţeles că nu-l voi mai putea iubi niciodată…”

4 zodii care își îndeplinesc cele mai mari dorințe până la toamnă. Sunt protejate de o aură divină

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Istoria se repetă la Electric Castle 2024. Festivalul a dat peste cap traficul rutier

Prime Time de top pentru Kanal D! Peste un milion de români au urmărit “Exatlon” şi “FanArena”, în fiecare minut al difuzării, în intervalul 20:00 – 24:00

În această seară, de la ora 22:30, în serialul “Vinovați de iubire”, Gulben, vis împlinit

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies