Medicul Mihai Craiu, despre închiderea școlilor: „Copiii mici transmit de două ori mai puțin SARS-CoV-2”


Cu ce soluții vine medicul pediatru Mihai Craiu, după ce cursurile din România s-au mutat în mediul online.


In articol:

Medicul pediatru Mihai Craiu crede că închiderea școlilor are efecte negativ e evidente asupra copiilor și asupra societății, în general.

Specialistul a precizat că cei mici se îmbolnăvesc de două ori mai rar și transmit noul coronavirus de două ori mai puțin decât adulții, iar faptul că s-au închis școlile i-a afectat pe copii.

În plus, Mihai Craiu este de părere că școlile deschise nu contribuie la agravarea pandemiei. Iată mesajul medicului Mihai Craiu de pe contul său de Facebook:

„Doar două idei pentru viitorul apropiat:

1. Copiii mici se îmbolnăvesc de două ori mai rar și transmit de două ori mai puțin SARS-CoV-2 în comunitate, prin comparație cu adulții.

2. Închiderea școlilor are efecte negative evidente asupra copiilor, familiilor lor și asupra societații în general, cu impact direct academic și economic.

CDC afirma săptămâna trecută, după apariția studiului islandez descris in articolul de mai jos, ca ar trebui să fie făcute toate eforturile pentru a închide școlile elementare ultimele, în cazul unei transmiteri accentuate a COVID 19 în comunitate. Și ar trebui redeschise PRIMELE atunci când se revine la scenariul verde.

Citeste si: Dr. Mihai Craiu, 5 sfaturi pentru ca profesorii și elevii să fie protejați împotriva Covid-19

Ce dovezi aduce studiul islandez al deCODE? Dupa ce au studiat peste 40.000 islandezi de toate vârstele, adică unul din 9 cetațeni ai țarii, au aflat ca între cei izolați, după un posibil contact infectant, copiii au luat boala de 2 ori mai rar decât adulții și imensa majoritate a copiilor bolnavi au luat de la un adult.

”Școlile deschise nu contribuie la agravarea pandemiei”

Mihai Craiu
Mihai Craiu despre școlile închise[Sursa foto: Facebook]

Alt argument pentru rolul minor al copiilor în transmiterea COVID19 în comunitatile unde au rămas școlile deschise vine din Irlanda. Acolo a scăzut cu 80% transmiterea comunitară a bolii, după închiderea restaurantelor, sălilor de sport sau de concerte etc. Deși școlile elementare au rămas deschise!

Citeste si: Cum să porți masca de protecție fără să ți se aburească ochelarii?

Citeste si: Cum să porți masca de protecție fără să ți se aburească ochelarii?

Contează foarte mult două aspecte in această ecuație a școlilor- vârsta copiilor și gradul de transmitere comunitară al maladiei.

Copiii cu vârstă mai mare de 10-12 ani au riscuri epidemiologice asemănatoare adultilor tineri în fața COVID19. În zonele cu transmitere redusă a bolii, școlile deschise nu contribuie la agravarea pandemiei.

MESAJ DE LUAT ACASĂ- ca să putem reduce efectele negative asupra copiilor vor trebui făcute eforturi susținute, de către noi, adulții. Să respectăm regulile de prevenție și să ne vaccinăm, atunci când va fi cazul. Iar in zonele verzi ar trebui făcute planuri de redeschidere pentru școli și grădinițe, după sărbători”, a scrie medicul Mihai Craiu despre închiderea școlilor.


Abonează-te pe

Citește și:

Dr. Valeriu Gheorghiță, despre campania de vaccinare: „Vom comunica..."

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

Carantină prelungită în județul Ilfov. Care sunt localitățile vizate

Restricții de călătorie. Malta cere românilor prezentarea unui test COVID-19 negativ la intrarea în țară

Câte zile libere vor avea angajații la stat de Crăciun și de Revelion. Vor fi două mini-vacanțe

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

DESCOPERĂ: Cele mai frumoase zodii din zodiac. Cine sunt și de ce e bine să le ai prin preajmă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri