Ce se întâmplă când porţi mască mai multe ore! Medicul Mihai Craiu a făcut un experiment

Începerea anului școlar

În cadrul experimentului, celebrul medic pediatru s-a filmat cu masca pe față și a înregistrat cum se simte după mai bine de cinci ore.

Odată cu începerea unui nou an școlar, mai mulți părinți și profesori s-au declarat îngroziți de faptul că elevii și cadrele didactice vor fi obligate să poarte mască de protecție cât timp vor dura cursurile.

În plus, mai multe persoane au spus în ultimele luni că purtarea măștii timp de câteva ore ar putea produce hipoxie, așa că medicul pediatru Mihai Craiu a decis să facă un experiment.

Citeste si: Este sau nu obligatorie școala, începând cu 14 septembrie? Raluca Turcan: „Școala NU este facultativă!”

Citeste si: Este sau nu obligatorie școala, începând cu 14 septembrie? Raluca Turcan: „Școala NU este facultativă!”


Acesta s-a filmat în timp ce își măsoară saturația de oxigen în sânge, după aproape cinci ore petrecute la spital cu mască, dar și cu echipament de protecție și arată că nu există niciun pericol, mai ales că medicii fac acest lucru de ani de zile, fără excepție.

Citește și: Gestul controversat făcut de Alex Ashraf, la scurt timp după ce Oana Zăvoranu a confirmat divorțul. Care a fost prima reacție a bărbatului cu privire la despărțirea de brunetă- wowbiz.ro

Citește și: ”M-am nenorocit” Cabral, apel disperat pe internet! Cu ce probleme se confruntă prezentatorul- radioimpuls.ro


Dr. Mihai Craiu: Copiii vor fi bine cu mască

Medicul Mihai Craiu
Medicul Mihai Craiu cu masca[Sursa foto: Facebook]


În plus, şi studiile de până acum au demonstrat că purtatul măștii nu scade nivelul de oxigen din sânge, atât timp cât sunt purtate corect.

"A început școala. Pentru unii, on-line, pentru alții, în persoană. Deci cu mască, păstrarea distanței în clasă, aerisit și spălat bine mâinile.

Citeste si: Bani mai mulți pentru profesori, din cauza coronavirusului

Voiam doar să vă arăt, cu ajutorul unui pulsoximetru, că purtatul măștii nu produce hipoxie. Urmăriți cu atenție valorile de saturație (mereu sunt afișate valori peste 95%, cât ar fi cea mai mică valoare normală) şi cele de puls (se vede că îmi este cald și sunt obosit, cu ceva tahicardie, având valori de 86-100/minut).

Copiii vor fi bine. Nu vor avea niciun fel de hipoxie de la purtarea corectă a măștii.

Avertismentul dr. Craiu: De profesori și bunici trebuie să avem grijă!
Iar în cazuri excepționale există şi varianta de "pauză" scurtă de mască, în exterior, când nu se află nimeni în apropiere.

De profesori și bunici trebuie să avem grijă!

Spor la școală!", a scris dr.

Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului "Alessandrescu-Rusescu", pe pagina de Facebook.

 Citește și:

Bani mai mulți pentru profesori, din cauza coronavirusului

Este sau nu obligatorie școala, începând cu 14 septembrie? Raluca Turcan: „Școala NU este facultativă!”

ego.ro De ce NU mai poartă Meghan Markle inelul de logodnă. Acum s-a aflat ADEVĂRUL

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro Au ieșit la iveală detalii noi despre ce probleme ”costisitoare” avea fostul soț al Oanei Zăvoranu, în timp ce avea o relație cu ea

kanald2.ro Ce părere are Oana Roman despre noua iubită a lui Marius Elisei: „Isa a făcut cunoștință cu această doamnă”

kanald.ro ''Au chemat poliția!'' Ioana Ginghină, nuntă cu peripeții. Totul a luat o turnură neașteptată, după ce polițiștii au întrerupt de 3 ori evenimentul

stirilekanald.ro EXCLUSIV - Aderarea României la Spațiul Schengen - Analiză. Marius Ghincea: ”Nu avem șanse credibile de a fi admiși mai devreme de 2025” - De ce se opune, de fapt, Austria?


Parteneri
Cookies