Este sau nu obligatorie școala, începând cu 14 septembrie? Raluca Turcan: „Școala NU este facultativă!”


Raluca Turcan, vicepremierul României, a declarat că este important ca școala să înceapă pe data de 14 septembrie, iar unitățile de învățământ trebuie să fie cât mai bine pregătite pentru a respecta normele impuse de contextul epidemiologic actual.


In articol:

Luni, pe data de 7 august, a avut loc o conferință de presă, la Iași, care a întrunit nume mari din politică. Printre persoanele prezente la eveniment se numără ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, primarul Municipiului Iași, prefectul orașului și vicepremierul României, Raluca Turcan, care a discutat despre importanța redeschiderii școlilor pe 14 septembrie.

Citeste si: Virgil Musta despre redeschiderea școlilor: „NU există zero riscuri!”

Raluca Turcan a explicat că respectarea măsurilor de protecție împotriva noului coronavirus este vitală, mai ales în cazul unităților de învățământ și că redeschiderea școlilor îi ajută pe copii să se dezvolte, în special pe cei care au fost nevoiți să renunțe la educație în perioada stării de urgență, din cauza lipsei de acces la tehnologie.

Raluca turcan
Raluca Turcan, primele declarații despre redeschiderea școlilor.[Sursa foto: Facebook Raluca Turcan]

Mai mult decât atât, vicepremierul a explicat că autoritățile dispun de fondurile necesare pentru achiziționarea tuturor materialelor care sunt necesare pentru o bună funcționare a sistemului de învățământ, dată fiind criza sanitară cu care ne confrumtăm.

Citeste si: Discuții aprinse între politicieni- începerea școlilor va fi amânată pentru 1 octombrie? Ludovic Orban: „Pe 14 septembrie începe...”

Raluca Turcan, declarații despre importanța redeschiderii școlilor începând cu 14 septembrie

„E important ca 14 septembrie să ne găsească pregătiţi din punctul de vedere al condiţiilor sanitare în şcoli, din punctul de vedere al dotării cu echipamente şi materiale de protecţie în şcoli, cu circuite foarte clar stabilite pentru siguranţa elevilor şi profesorilor. În acelaşi timp, este important ca elevii să meargă la şcoală, e important ca şcoala să înceapă şi în felul acesta să reclădim şi încrederea în şcoală şi sănătatea publică, dar şi dorinţa de a intra cu toată forţa în activitatea de educaţie de care mulţi copii în perioada

stării de urgenţă au fost privaţi.

Trebuie să ne uităm foarte bine, să ne uităm unde lucrurile nu au funcţionat foarte bine pe perioada stării de urgenţă şi acum, la începutul anului şcolar, să corectăm, inclusiv dacă se ajunge la predarea online, aceasta să fie de calitate, profesorii să ştie să predea, copiii să aibă de pe ce să înveţe şi sănătatea din spaţiul comunitar să fie una solidă.

Niciodată autorităţile publice locale şi şcolile nu au mai avut la dispoziţie 175 milioane de euro pentru a achiziţiona tablete, laptopuri, echipamente electronice pentru predare, măşti, dezinfectanţi, inclusiv containere sanitare pentru igienă în localităţile care nu sunt racordate la reţeaua de apă şi canal.

Şcoala nu este facultativă. Şcoala începe în mod obligatoriu de la data de 14 septembrie. Există mai multe scenarii în baza cărora se poate învăţa începând cu data de 14 septembrie. Din cauza contextului epidemiologic, trebuie să meargă la şcoală. Părinţii au de asemenea obligaţia pe de o parte să îi verifice pe copii să nu se prezinte bolnavi la şcoală şi în acelaşi timp să îi îndemne să meargă la şcoală,” a declarat Raluca Turcan, vicepremierul României, cu privire la redeschiderea școlilor pe 14 septembrie.

Citeste si: Cum se manifestă noul coronavirus? Dezvăluiri ale pacienților infectați cu noul coronavirus: „E o boală perversă”


Abonează-te pe

Citește și:

Vremea de miercuri, 9 septembrie 2020. Anunțul ANM: Temperaturi blânde!

Imagini bombă! Cum arată copilul SECRET al unei vedete din România!

Raed Arafat, despre posibilitatea ca școlile să înceapă de la 1 octombrie: „Există anumite puncte de vedere și clar vor fi analizate”

Ministrul Educației, Monica Anisie, declarație despre începerea noului an școlar: „Părinții vor afla până în 10 septembrie”

Redeschiderea școlilor. Online sau în clasă? Monica Anisie a făcut anunțul: „M-aș hazarda dacă aș spune acum”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Anamaria Prodan, decizie radicală în divorțul de Laurențiu Reghecampf: „L-am șters cu buretele!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri