Virgil Musta despre redeschiderea școlilor: „NU există zero riscuri!”


Șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș, Virgil Musta, avertizează părinții, elevii și profesorii asupra riscurilor care vin odată cu redeschiderea școlilor.


In articol:

Virgil Musta, unul dintre cei mai importanți oameni în lupta contra noului coronavirus în România, a tras un real semnal de alarmă în ceea ce privește redeschiderea școlilor și gradul de infectare la care se va ajunge odată cu această situație.

Citeste si: Specialiștii au făcut anunțul: dacă ne protejăm de coronavirus, ne protejăm de multe alte boli. Emilian Imbri: „S-ar putea ca gripa...”

Astfel, specialistul este de părere că în această situație nu pot exista „zero riscuri” și recomandă respectarea măsurilor în cel mai mic detaliu. De altfel, Virgil Musta a avertizat și autoritățile că începutul anului școlar nu va fi deloc simplu.

Virgil Musta
Medicul Virgil Musta, primele declarații despre redeschierea școlilor.

Virgil Musta, declarații despre redeschiderea școlilor

„Este bine să înțelegem încă de pe acum că nu vor exista zero riscuri în cazul trimiterii copiilor la școală, așa cum de fapt, nici înainte de această pandemiei, nimeni nu putea garanta faptul că prin prezența la școală copiii nu se puteau îmbolnăvi de alte

boli transmisibile (mai ușoare sau mai severe) sau că nu ar putea transmite apoi astfel de boli celor din familie.

Citeste si: Cum se manifestă noul coronavirus? Dezvăluiri ale pacienților infectați cu noul coronavirus: „E o boală perversă”

Eu cred că este o situație neobișnuită, dificilă, dar care poate fi depășită numai prin înțelegerea clară și asumarea rolului fiecărei părți implicate, cât și printr-o implicare și dialog constructiv permanent între aceste părți.

Este vorba de fapt despre un parteneriat funcțional între aceste părți, astfel încât să nu înceapă să dea vina unii pe alții, ci să existe implicare, responsabilitate și comunicare transparentă continuă.

Părinții trebuie să înțeleagă corect și rațional existența unui astfel de risc și să analizeze bine situația din familie. Dacă există persoane vulnerabile în familie, fie că sunt copii, părinți sau bunici, atunci e recomandabil să se opteze pentru școala online, cel puțin pentru o perioadă.

Tot părinții împreună cu profesorii au rolul de a educa permanent copiii și de a le explica corect și pe limbajul lor ce trebuie să facă, cum să se protejeze și cum să se comporte”, a explicat Virgil Musta, pe contul său de Facebook.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, avertisment dur după creșterea numărului de infectați cu Covid-19: „Spitalele vor fi copleșite”


Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat, despre posibilitatea ca școlile să înceapă de la 1 octombrie: „Există anumite puncte de vedere și clar vor fi analizate”

Gabriela Cristea este în pragul SĂRĂCIEI!? Câți bani câștigă acum

Discuții aprinse între politicieni- începerea școlilor va fi amânată pentru 1 octombrie? Ludovic Orban: „Pe 14 septembrie începe...”

Dezvăluiri șocante! Nimeni nu știa ce dramă a trăit Daiana de la Puterea Dragostei: „Tatăl meu a venit să mă vadă de trei ori!”

Miting în fața Guvernului României! Elevii au răspuns pozitiv la scrisoarea pe care Selly a adresat-o autorităților

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

NOUTATE: Cine este solistul de la CARLA'S DREAMS. Biografie: nume real, data naşterii, căsătorie, copil, divorț, cine este iubita lui

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri