Discuții aprinse între politicieni- începerea școlilor va fi amânată pentru 1 octombrie? Ludovic Orban: „Pe 14 septembrie începe...”


În prezent, politicienii poartă discuții aprinse pentru a găsi varianta optimă prin care începerea școlilor să se realizeze în siguranță pe 14 septembrie, chiar dacă s-a zvonit că deschiderea unităților de învățământ ar putea fi amânată până pe 1 octombrie.


In articol:

Potrivit datelor transmise de DSP și în concordanță cu scenariile dezbătute de Guvern, premierul României, Ludovic Orban, a dezvăluit că școala va începe pe 14 septembrie, iar copiii vor fi „mai în siguranță” decât au fost în vacanță. Măsurile de protecție trebuiesc respectate cu strictețe, pentru a preveni infectarea în masă și răspândirea noului coronavirus, dar prim-ministrul a declarat că nu se vor amâna/suspenda cursurile.

Citeste si: Miting în fața Guvernului României! Elevii au răspuns pozitiv la scrisoarea pe care Selly a adresat-o autorităților

Prim-ministrul României, Ludovic ORban
Ludovic Orban a răspuns la întrebarea „când începe școala?”[Sursa foto: Facebook Ludovic Orban]

„Eu insist foarte mult pe respectarea regulilor. După părerea mea, la școală copiii sunt mai în siguranță. În vacanță au avut o interacțiune mult mai mare decât interacțiunea pe care o vor avea la școală. Vom căuta soluții și vom interveni acolo unde apar probleme.

În modul în care se deschide școala am ținut cont de nivelul de răspândire a virusului. Mai consultăm specialiștii și în mod clar școala va începe,” a declarat Ludovic Orban.

Citeste si: Începerea anului școlar 2020. Profesorii nu mai intră în clasă cu catalogul!

Premierul României, Ludovic Orban, despre începerea școlilor

„Au fost păreri exprimate de unii medici epidemiologi privitoare la posibilittea amânării școlii, pe ce bază, că se întorc din concendii și ar putea exista posibilitatea să fie infectați deja din concedii. Nu am discutat niciodată oficial. Au fost doar opinii, dar nu e un punct de vedere oficial. Pe 14 septembrie va începe școala. Asta am anunțat tot timpul.

În privința deschiderii școlilor lucrurile sunt clare. Până la 1 la mie se poate începe pe scenariul verde, cu copii în clasă. Între 1 și 3 la mie, învățământul mixt, o parte în clasă, o parte online, alternativ astfel încât să fie un timp similar petrecut în clasă.

Ce este pestre 3 la mie se începe online.

DSP au transmis datele pentru fiecare localitate. În momentul de față administrațiile au aceste date și știu cum începe școala,” a conchis Ludovic Orban, cu privire la îneperea școlilor de pe data de 14 septembrie.

Citeste si: Redeschiderea școlilor. Online sau în clasă? Monica Anisie a făcut anunțul: „M-aș hazarda dacă aș spune acum”


Abonează-te pe

Citește și:

Autoritățile au decis! Ungaria își închide granițele!

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum orice bărbat!

Câți oameni mor din cauza coronavirusului, din 100 de infectați! Raed Arafat, informații importante

Raed Arafat, despre epidemia de coronavirus: „Nici măcar nu am văzut ce e mai rău!”

Raed Arafat, declaraţii importante despre măştile de protecţie! "În maşină trebuie purtată..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

4 tipuri de dressing pentru salata ta de legume

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri