Raed Arafat, despre posibilitatea ca școlile să înceapă de la 1 octombrie: „Există anumite puncte de vedere și clar vor fi analizate”


Raed Arafat a explicat că deocamdată nu au avut loc discuții oficiale cu privire la decalarea începutului școlilor până la 1 octombrie.


In articol:

Cu doar câteva zile în urmă, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a explicat că nu au avut loc discuții oficiale cu privire la începerea școlilor în format online pe 14 septembrie.

Citeste si: Raed Arafat, despre epidemia de coronavirus: „Nici măcar nu am văzut ce e mai rău!”

În acest caz, scenariul prevăzut ar fi fost următorul: școala începe fizic din data de 1 octombrie, când elevii și cadrele didactice încep să meargă la cursuri în unitățile de învățămând, dar începutul anului școlar va avea loc pe 14 septembrie, fiind urmat de două săptămâni de teleșcoală.

„Discuţia pe o eventuală amânare a prezenţei fizice (a copiilor şi profesorilor la şcoală- n.red.), o discuţie oficială nu a avut loc.

Asta trebuie să se înţeleagă, o discuţie oficială nu a avut loc. Există anumite puncte de vedere şi clar vor fi analizate aceste puncte de vedere, iar eu cred că trebuie comunicat din ce în ce mai mult cu părinţii. Ştiu că a fost o conferinţă de presă a ambelor ministere, Sănătate şi Educaţie, aceste lucruri trebuie repetate, explicate, răs-explicate, până toată lumea înţelege care va fi mersul lucrurilor”, a explicat Raed Arafat, în cazul unei intervenții la Antena 3.

Citeste si: Miting în fața Guvernului României! Elevii au răspuns pozitiv la scrisoarea pe care Selly a adresat-o autorităților

Școala se amână până după alegerile locale? Declarația lui Raed Arafat

În aceeași ordine de idei, secretarul de stat Raed Arafat a fost întrebat și despre posibilitatea amânării noului an școlar, până după organizarea alegerilor locale. Șeful DSU a explicat că nu au avut loc discuții asupra unor astfel de propuneri, dar că ele vor fi analizate și ulterior discutate, dacă va fi cazul.

„Nu există discuţii deloc, eu nu am avut nicio discuţie, nu am participat la nicio discuţie, pentru că, de regulă, când sunt discuţii, suntem mai mulţi chemaţi la discuţiile astea şi unele discuţii se poartă în cadrul Grupului tehnico-ştiinţific, care e în cadrul CNSU, pe care îl coordonez personal. Acolo sunt mulţi experţi, epidemiologi, infecţionişti, INSP, Ministerul Sănătăţii, alte ministere. La acest moment nu a avut loc o discuţie oficială pe această linie, urmează să vedem dacă va fi vreo discuţie sau dacă vor fi analizate aceste propuneri,” a mai adăugat Raed Arafat.

Citeste si: Discuții aprinse între politicieni- începerea școlilor va fi amânată pentru 1 octombrie? Ludovic Orban: „Pe 14 septembrie începe...”


Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Educației, Monica Anisie, declarație despre începerea noului an școlar: „Părinții vor afla până în 10 septembrie”

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum orice bărbat!

Alexandru Rafila, despre începerea noului an școlar: „Această materie e foarte riscantă”

Redeschiderea școlilor. Online sau în clasă? Monica Anisie a făcut anunțul: „M-aș hazarda dacă aș spune acum”

Alexandru Rafila: La ce trebuie să fie atenți părinții când își trimit copiii la școală

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

4 tipuri de dressing pentru salata ta de legume

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri