Redeschiderea școlilor. Online sau în clasă? Monica Anisie a făcut anunțul: „M-aș hazarda dacă aș spune acum”


Ce se va întâmpla de la 14 septembrie, care sunt scenariile pentru începerea anului școlar 2020. Ministrul Educației a făcut anunțul important.


In articol:

Ministrul Educației, Monica Anisie a vorbit despre redeschiderea școlilor. După ce vineri s-a spus că școala fizică ar urma să înceapă pe data de 1 octombrie, ministrul a vorbit la B1 TV și a vorbit despre toate scenariile care sunt luate în seamă:

„Până la 7 septembrie, m-aș hazarda să spun care e scenariul, de asta am descentralizat decizia. Depinde de situația epidemiologică de la o localitate la alta”.

Citeste si: Dr. Ioana Stăncel, avertisment de ultim moment despre începerea școlilor! „Vom avea focare în școli și grădinițe”

În ce privește declarațiile premierului Orban, potrivit cărora elevii ar putea merge la școală începând cu 1 octombrie, iar primele două săptămâni să învețe online, ministrul Educației a spus că propunerea a venit din propunerile pe care le-a primit la Minister și la Guvern.

Citeste si: Ce nu mai au voie să facă elevii la școală! Reguli pentru noul an școlar

„Trebuie să fim sincer: sunt părinți care cred că trebuie să amânăm începerea anului școlar. Noi am făcut un anunț. E pregătit deja documentul prin care începerea anului e prevăzută pentru 14 septembrie. A fost aprobat ordinul comun cu Ministerul Sănătății. Acolo e prevăzut și un calendar.

Pe 7 septembrie, DSP-urile analizează situația epidemiologică. În funcție de aceasta, dar și de specificul școlii, consiliile de administrație din școli fac o propunere către Inspectoratele școlare, iar în comitetele pentru situații de urgență se decide, în funcție de scenarii. Unde situația e gravă, se poate face în sistem online”, a declarat Anisie, citată de Mediafax.

Redeschiderea școlilor în România
Elev în clasă[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Monica Anisie, despre începerea noul an școlar: „Educația trebuie să continue în orice condiții”

Situația epidemiologică, analizată, pentru siguranța elevilor

Ministrul a mai afirmat și că trebuie analizată situația epidemiologică, în așa fel încât copiii să nu fie expuși: „Trebuie să privim și specificul școlii: are spațiile necesare pentru disanțarea fizică de un metru? Are separatoare, dacă nu există posibilitatea distanțării? Are dezinfectant, măști, resurse?”.


Abonează-te pe

Citește și:

Ce nu mai au voie să facă elevii la școală! Reguli pentru noul an școlar

Alina Sorescu are un nou iubit!!? Ce cadou romantic a primit în plin divorț

Începerea anului școlar 2020. Profesorii nu mai intră în clasă cu catalogul!

Monica Anisie, despre începerea noul an școlar: „Educația trebuie să continue în orice condiții”

Medicul Cristian Oancea, avertisment despre pandemia de coronavirus: „Mă aștept la peste 2000 de cazuri”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„La mine e mai greu”. Jador, dezvăluiri despre motivul pentru care nu își dorește să devină tată
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri