Ce nu mai au voie să facă elevii la școală! Reguli pentru noul an școlar


Iată care sunt cele mai importante reguli impuse în contextul epidemiei de coronavirus, odată cu începerea anului școlar.


In articol:

Începerea unui nou an școlar în timpul pandemiei de coronavirus este posibilă cu respectarea unor reguli extrem de stricte pentru ca să existe cât mai puține infectări în rândul elevilor și al profesorilor.

Ministerul Educaţiei a publicat o serie de norme, nişte documente extrem de stufoase, care vor intra în vigoare odată cu startul noului an şcolar. Astfel, de la 14 septembrie, elevii vor avea de respectat o serie de reguli.

Una dintre cele mai importante dintre ele, subliniate de către Monica Anisie, este aceea că elevii nu vor mai avea voie să se mute din bănci, în interiorul clasei. Astfel, dacă un elev se așază în banca a treia de la fereastră la începutul anului școlar, aceasta va rămâne pe locul său, până la sfârșitul primului semestru.

În plus, alte reguli se referă la experimentele din laboratoare. Aceste experimente practice, spun ghidurile publicate de Minister, presupun interacţiunea dintre elevi şi tocmai de aceea ele vor fi evitate.

Monica Anisie, Ministrul Educației
Monica Anisie, Ministrul Educației, despre începerea anului școlar[Sursa foto: Hepta]

De asemenea, elevii nu mai au voie să interacționeze în pauze împreună și să se joace, pentru a evita riscul de infectare.

Citeste si: Alexandru Rafila: La ce trebuie să fie atenți părinții când își trimit copiii la școală

Cadrele didactice vor petrece pauzele împreună cu elevii, pentru ca aceștia să nu intre în contact.

Profesorii nu mai au voie să intre în clasă cu catalogul

Monica Anisie îi încurajează pe profesori să folosească agende personale penru a nota elevii și să treacă în catalof notele și absențele la sfârșitul orelor. De asemenea, poate fi luată în calcul și varianta unui catalog electronic.

Citeste si: Cele două simptome-cheie ale Covid-19 la copii. Nu tusea sau pierderea mirosului apar primele

„Catalogul poate fi completat și după ce își încheie profesorul activitatea didactică, după cele 2-3 ore pe care le are la diferite clase. Poate merge în cancelarie și poate să treacă notele sau absențele elevilor din ziua respectivă”, a spus Anisie la Digi 24.

„De asemenea, fiindcă în această perioadă a suspendării cursurilor, am experimentat și condica electronică și catalogul electronic, în felul acesta, profesorii – și școala, de fapt, ar putea să realizeze un catalog electronic sau o condică electronică și acolo profesorul să treacă toate aceste aspecte”, a adăugat ea.


Abonează-te pe

Citește și:

Ce nu mai au voie să facă elevii la școală! Reguli pentru noul an școlar

Imagini șocante! O vedetă din România cântărește cât un COPIL!

Alexandru Rafila: La ce trebuie să fie atenți părinții când își trimit copiii la școală

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre intrarea României în stare de urgență: „Suntem pregătiți!”

Top 3 zodii care se îmbogățesc în luna februarie Ce spune zodiacul?

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Sorin Pușcașu din echipa Războinicilor i-a pus pe gânduri pe internauți. Ce detaliu au observat telespectatorii Survivor 2021?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri