Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre intrarea României în stare de urgență: „Suntem pregătiți!”


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a discutat în cadrul unei emisiuni despre o posibilă revenire a țării noastre la stare de urgență, în următoarele luni.


In articol:

Potrivit Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, Guvernul României este pregătit pentru orice decizie ar fi necesară în România, pentru a opri evoluția nefavorabilă a epidemiei de coronavirus. Autoritățile au pregătit mai multe scenarii, în funcție de contextul epidemiologic în care ne vom afla.

Citeste si: Alexandru Rafila, despre primii români care vor primi vaccinul împotriva Covid-19

În cadrul unei emisiuni de la B1TV, Nelu Tătaru a primit o întrebare care, fără doar și poate, se află în subconștientul tuturor românilor: care este posibilitatea ca România să ajungă în scenariul stării de urgență, în această iarnă? Astfel, Ministrul Sănătății a explicat că există numeroase opțiuni și proceduri din care autoritățile pot alege, totul depinzând de evoluția crizei sanitare.

„În acest moment, mergem pe un scenariu în care am redeschis niște activități, în care am revenit la școală, în care avem alegeri locale și în care urmează un sezon rece.

Avem pregătite scenarii, protocoale de aplicat, trebuie doar să fim conștienți că se desfășoară în anumite condiții,” a explicat Nelu Tătaru

Citeste si: Tratamentul care reduce semnificativ riscul să mori de coronavirus. Descoperire de ultima oră

Nelu Tataru
Nelu Tataru avertisment despre intrarea României in stare de urgenta.[Sursa foto: Hepta]

Se introduc noi măsuri în România?

„Am avut o alternanţă de cazuri, raportat şi la numărul de teste efectuate (…) Am avut o relaxare exagerată, dincolo de normele de aplicare ale unor reluări de activităţi care s-au întâmplat în ultimele luni.

Erau nişte măsuri necesare atât din punct de vedere educaţional cât şi din punct de vedere economic, dacă ne referim la restaurante şi teatre, ele sunt făcute în aşa fel încât că avem o securizate.

Sunt reguli pe care dacă le menţinem, atunci vom păstra acest platou în care suntem acum. Dacă nu le respecrăm, să ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri de la o zi la alta.

(…) Nu speriem pe absolut nimeni, ţinem doar de noi cum vom evolua în această lună şi în lunile următoare. Sunt lucruri pe care trebuie să le realizăm ca fiind adevărate: există această pandemie, există infecţia cu SARS-COV-2 (…) există cadre medicale care în acest moment resimt o oboseală, resimt o deznădejde şi resimt, unii dintre ei şi boala”, a declarat Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății.

Citeste si: Managerul Spitalului Victor Babeș, declarații îngrijorătoare despre începerea anului școlar: „Un izvor de infecție”


Abonează-te pe

Citește și:

Descoperire importantă în plină pandemie! Cum funcționează noua metodă de testare COVID-19

Tragedie în showbiz! Copilul cântăreței a fost declarat MORT!

Alexandru Rafila, despre primii români care vor primi vaccinul împotriva Covid-19

Managerul Spitalului Victor Babeș, declarații îngrijorătoare despre începerea anului școlar: „Un izvor de infecție”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunț important: „2000 de infectări pe zi”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este ARMIN NICOARĂ. De ce boală suferă saxofonistul şi cine este iubita lui

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri