Alexandru Rafila: La ce trebuie să fie atenți părinții când își trimit copiii la școală


Profesorul Alexandru Rafila a oferit mai multe sfaturi cu privire la începerea anului școlar. La ce trebuie să fie părinții atenți dimineața.


In articol:

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a explicat, în cadrul unei emisiuni TV, la ce trebuie să fie atenți părinții, dimineața, când își trimit copiii la școală. Peste câteva zile începe un nou an școlar, iar specialistul le-a dat câteva sfaturi părințillor.

„Orice părinte poate sesiza dacă copilul se simte rău, dacă îl doare capul și are febră, dacă tușește, dacă îi curge nasul. Sunt câteva elemente simple pe care trebuie să le observe și dacă copilul are aceste acuze să nu-l ducă la școală", a spus profesorul Rafila.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre intrarea României în stare de urgență: „Suntem pregătiți!”

Specialistul recomandă un triaj observațional, pe care părinții îl pot face zilnic, pentru a se asigura că cei mici sunt sănătoși.

Citeste si: Ce nu mai au voie să facă elevii la școală! Reguli pentru noul an școlar

Începerea anului școlar
Începerea anului școlar[Sursa foto: PixaBay]

„Triaj observațional- noi folosim niște cuvinte pompoase la niște activități banale. Una este un triaj epdemiologic care, de obicei este făcut de un personal medical, dar eu cred că orice părinte poate sesiza dacă copilul se simte rău, dacă îl doare capul și are febră, dacă tușește, dacă îi curge nasul.

Sunt câteva elemente simple pe care trebuie să le observe și dacă copilul are aceste acuze să nu-l ducă la școală. Este extrem de ușor. De fapt, își întreabă copilul dimineața când pleacă: Te simți bine? Ai vreo problemă de sănătate? Și nu trebuie niciun fel de altă măsură specială".

Citeste si: Redeschiderea școlilor. Online sau în clasă? Monica Anisie a făcut anunțul: „M-aș hazarda dacă aș spune acum”

Ce se întâmplă în cazul copiilor care locuiesc cu bunicii

În ceea ce privește copiii care locuiesc cu bunicii, profesorul Rafila a spus că "trebuie să se găsească o metodă astfel încât bunicii să limiteze contactul cu nepoții. Copiii mergând și venind de la școală, și dacă există această întâmplare de a fi infectați, să limităm posibilitatea de transmitere a infecției către bunic. Atunci avem două metode foarte simple: ori păstrăm distanța sau nepoții ori bunicul, măcar în momentul în care contactul este mai apropiat de 1,5- 2 m, să poarte o mască. Era o recomandare, o conduită pe care trebuie să o utilizeze la domiciliu persoanele vârstnice cu boli cronice. Este vorba de o metodă foarte simplă care nu este obligatorie".


Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre intrarea României în stare de urgență: „Suntem pregătiți!”

A MURIT! O veste tristă a fost transmisă de Casa Regală

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunț important: „2000 de infectări pe zi”

O tânără din România, vindecată de Covid-19, a avut un simptom rar al bolii: „Faceți orice ca să nu vă îmbolnăviți”

Horoscop VăRSĂTOR Noiembrie 2021. Nativii Vărsător avansează în carieră

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul lunii

Horoscop CAPRICORN Noiembrie 2021. Nativii Capricorn, în mijlocul conflictelor la locul de muncă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri