Ministrul Educației, Monica Anisie, declarație despre începerea noului an școlar: „Părinții vor afla până în 10 septembrie”


Monica Anisie

Monica Anisie, Ministrul Educației, a dezvăluit că părinții vor afla în perioada imediat următoare toate detaliile necesare pentru începutul noului an școlar.


In articol:

Foarte mulți părinți se întreabă ce urmează să se întâmple cu odraslele lor, odată cu începutul noului an școlar. Astfel, ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat că fiecare școală ar trebui să participe la ședința Consiliului de Administrație până cel târziu marți, 8 septembrie, pentru a avea timp să transmită programul de începere a școlii către inspectorat.

Citeste si: Alexandru Rafila, despre începerea noului an școlar: „Această materie e foarte riscantă”

„Până pe 10 septembrie trebuie să afle. Școlile trebuie să comunice până pe data de 10 septembrie decizia cu privire la începerea școlii”, a explicat Monica Anisie, potrivit Edupedu.ro.

Primele declarații despre începerea școlii

„Acum la școli este propunerea. Lor li se spune [astăzi, de către DSP – n.r.]

că în localitate va fi scenariul galben, de exemplu, dupa care în Consiliul de Administrație trebuie să analizeze din punct de vedere al particularității unității de învățământ și să decidă care este programul concret. Trebuie să prezinte în fapt ce decizie doresc să ia. Acolo sunt și părinții” a mai adăugat Ministrul Educației.

Citeste si: Alexandru Rafila: La ce trebuie să fie atenți părinții când își trimit copiii la școală

La capitolul modalității prin care copiii vor participa la cursuri, online sau prin prezența fizică în sălile de clasă, Monia Anisie a explicat că această decizie se va lua în funcție de contextul epidemiologic prezent într-o localitate anume, regulile fiind diferite.

„Până la 7 septembrie, m-aș hazarda să spun care e scenariul, de asta am descentralizat decizia. Depinde de situația epidemiologică de la o localitate la alta”, a mai adăugat Monica Anisie.

Care sunt cele 3 scenarii pentru începerea școlii?

Scenariul I, cel mai simplu, prevede ca elevii și preșcolarii să participe zilnic la cursuri, în cadrul unităților de învățământ, respectând întocmai normele de protecție și aplicând măsurile de siguranță.

Scenariul al II-lea prevede participarea la cursuri în unitățile de învățământ a preșcolarilor, elevilor din învățământul primar și a elevilor din anii terminali (clasa a VIII-a și a XII-a), precum și revenirea parțială a elevilor din restul claselor, prin rotație de 1-2 săptămâni. Și în cazul acestui scenariu normele de protecție trebuiesc respectate și aplicate.

Scenariul III face referire la participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la cursuri online.

Citeste si: Ce nu mai au voie să facă elevii la școală! Reguli pentru noul an școlar


Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre intrarea României în stare de urgență: „Suntem pregătiți!”

Detalii șocante! Ce au descoperit medicii pe corpul lui Alexandru Arșinel

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunț important: „2000 de infectări pe zi”

Rezultate finale Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Edu.ro a publicat oficial notele finale ale BAC-ului

Care este procedura de adopție în România. Cum devii eligibil și ce documente ai nevoie ca să înfiezi un copil

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Video
,,Eu nu pot să fac sport”. Cum a scăpat Oana Roman de kilogramele în plus fără să meargă la sala de fitness
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri