Restricții de călătorie. Malta cere românilor prezentarea unui test COVID-19 negativ la intrarea în țară


Guvernul din Malta a decis ca toate persoanele care sosesc din statele sau zonele portocalii să prezinte un test negativ.


In articol:

Vești neplăcute pentru persoanele care intenționează să călătorească în perioada următoare. Potrivit ultimelor informații, persoanele care sosesc în Republica Malta din statele/zonele portocalii, inclusiv România, trebuie să prezinte un test cu rezultat negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2.

În contextul evoluției pandemiei de Covid-19, autoritățile malteze au revizuit condițiile de intrare în Republica Malta.

Conform noilor condiții, intrate în vigoare la data de 13 decembrie 2020, România a fost inclusă pe lista statelor/zonelor cu cod portocaliu, anunță MAE.

Citeste si: Nicolae Ciucă, despre starea de alertă: "Sunt măsuri care trebuie..."

Astfel, potrivit informațiilor comunicate public de autoritățile malteze, începând cu data de 13 decembrie a.c., persoanele care sosesc în Republica Malta din statele/zonele cu cod portocaliu, inclusiv România, trebuie să prezinte un test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul acestui stat.

MAE recomandă ca documentul care atestă rezultatul testului pentru infecția cu SARS-CoV-2 să fie redactat în limba engleză, având în vedere că autoritățile malteze nu au precizat informații suplimentare cu privire la acest aspect.

Citeste si: Vești proaste pentru români! Se scumpește curentul electric

Restrictii de calatorie
Restrictii de calatorie in Malta[Sursa foto: Hepta]

În situația neprezentării testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, persoanele care sosesc din state/zone cu cod portocaliu au obligația fie de a efectua un test la momentul intrării în Republica Malta, fie de a se supune măsurii de carantină pentru o perioadă de

14 zile, cu suportarea de către persoana în cauză a costurilor aferente testării sau carantinării, după caz.

Care sunt excepțiile de la regulă pentru restricții de călătorie în Malta

Sunt exceptate de la măsura prezentării testului PCR persoanele care dețin un document de identitate maltez și cele care au rezidența pe teritoriul maltez.

Totodată, persoanele care sosesc în Republica Malta trebuie să completeze două formulare, Declarația Călătorului – Travel Declaration Form și Formularul de localizare a pasagerului – Passenger Locator Form. Acestea sunt disponibile la: https://www.maltairport.com/declarationforms/,  informează Ministerul Afacerilor Externe despre restricții de călătorie în Malta.

Sursa: mae.ro.


Abonează-te pe

Citește și:

Zile libere 2021. Lista completă a zilelor libere legale

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Câte zile libere vor avea angajații la stat de Crăciun și de Revelion. Vor fi două mini-vacanțe

Alexandru Rafila, avertisment fără precedent: "Acesta este un mesaj..."

Când a fost fabricat prima dată vaccinul anti-COVID-19?! Abia acum s-a aflat

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Nicoleta Dragne, însărcinată pentru a doua oară
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri