Se fac angajări! Ce ordonanță a semnat Klaus Iohannis?


Decretul semnat marți de președintele Klaus Iohannis va face posibile angajări. Totuși, cetățenii trebuie să îndeplinească anumite condiții


In articol:

Decretul semnat de președintele Klaus Iohannis, permite ca pe durata stării de alertă să se facă angajări pentru ocuparea posturilor disponibile în Ministerul Afacerilor Externe. Ce spune legea?

Klaus Iohannis a semnat decretul!

Legea presupune aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.100/2020 privind anumite măsuri fiscal-bugetare, dar și completarea unor acte normative.

Citeste si: Raed Arafat, anunț de ultimă oră! Este nevoie de declarație pe proprie răspundere

„Termenul privind încetarea detaşărilor prevăzut la art. III alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului  nr. 1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative (…) se prorogă până la data de 31 martie 2021”, conform Ordonanței.

klaus iohannis decret semnat
se vor face angajări pe bandă rulantă cu anumite condiții[Sursa foto: PixaBay]

Conform legii, „prin derogare de la dispoziţiile art. 27 alin. (3) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de  COVID-19, (…) pe durata stării de alertă se pot desfăşura concursurile pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Ministerului Afacerilor Externe”.

Citeste si: Când scăpăm de COVID-19 în România?! Coordonatorul echipei de vaccinare spune adevărul

decret semnat klaus iohannis
legea promulgată va face angajări pe bandă rulantă[Sursa foto: PixaBay]

„În concret, prin proiectul de ordonanţă de urgenţă se propune ca personalul din instituţiile din cadrul sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, din Ministerul Sănătăţii şi unităţile subordonate, din unităţile sanitare şi din serviciile de asistenţă socială angajat fără concurs în temeiul dispoziţiilor art. 6 şi 16 din anexa 1 la Decretul 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României ori, după caz, a dispoziţiilor art.

9 şi 25 din anexa 1 la Decretul 240/2020 privind prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României, să poată fi menţinut în activitate peste termenul pentru care a fost încadrat, pentru o durată corespunzătoare celei prevăzute la art. 27 alin. (1) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv pentru o durată determinată, ce nu poate depăşi 30 de zile de la data încetării stării de alertă”, conform notei de fundamentare a proiectului.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Klaus Iohannis, despre noile măsuri de prevenție: „Am discutat aceste lucruri cu..."

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare anti-COVID-19: "Această strategie prevede..."

Klaus Iohannis, despre restricțiile impuse: “Am vrut să ştiu cum reacţionează oamenii..."

Klaus Iohannis, despre redeschiderea școlilor: "Sigur, recomandările sunt..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

DESCOPERĂ: 10 semne că bărbatul Săgetător este îndrăgostit de tine

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri