Klaus Iohannis, despre restricțiile impuse: “Am vrut să ştiu cum reacţionează oamenii..."


Președintele României a vizitat la Stadionul Național, centrul de apel înființat de către Agenția de Sănătate Publică București.


In articol:

Klaus Iohannis a făcut declarații cu privire la cei care lucrează în Call Center-ul DSP dar și despre restricțiile impuse, dat fiind faptul că populația critică felul în care departamentele de sănătate publică gestionează această situație de criză.

Klaus Iohannis, despre vizita la Call Center DSP

Președintele României, Klaus Iohannis declară că măsurile impuse de autorități pentru stoparea virusului SARS-CoV-2 încep să dea primele rezultate pozitive.

“Am vrut să ştiu cum reacţionează oamenii care sunt aici. Am constatat că toţi voluntarii sunt foarte bine pregătiţi, au o abordare calmă, foarte profesionistă, reuşesc să îi calmeze pe oamenii care au probleme dacă sunt bolnavi şi, mai ales, dacă sunt infectaţi cu acest nou virus.

(...) Putem să observăm în ultimele zile că măsurile luate de autorităţi încep să dea primele rezultate, numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut în ultimele două săptămâni, suntem pe un platou, însă spitalele sunt tot mai aglomerate”, a declarat Klaus Iohannis.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre alegerile parlamentare: "Avem două probleme grave..."

Potrivit declarațiilor Președintelui, voluntarii din Call Center DSP au fost testați împotriva COVID-19.

“Am înţeles şi eu că a fost o acţiune de testare voluntară, mulţi s-au testat şi mi se pare un lucru foarte bun. Cum este o activitate voluntară ceea ce fac ei, cred că dacă li se pune la dispoziţie o testare, tot pe bază voluntară, este un lucru foarte bun. Se simt şi ei mai siguri şi pot lucra cu mai mult spor”, a mai spus Klau Iohannis.

klaus iohannis restrictii impuse
măsurile restrictive împotriva noului coronavirus încep să dea rezultate[Sursa foto: PixaBay]

Președintele României a vorbit și despre știrea care se vehiculează în ultima vreme, și anume, că nu îi place să fie privit în ochi.

“Este un fake news, o minciună. Dimpotrivă, eu am venit aici să vorbesc cu oamenii despre ce fac ei, să mă uit în ochii lor şi să îmi spună ce probleme au şi cam asta fac peste tot unde merg- mă uit în ochii oamenilor şi întreb cum lucrează şi care sunt problemele lor, iar jurnaliştii cu care

mă întâlnesc destul de des cred că au aceeaşi impresie că noi, de fapt, vrem să facem să meargă treaba ceas”, a spus Președintele României.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre situația din România și despre vaccinul anti-Covid-19: „Noi suntem cu toții foarte îngrijorați”

”Am vizitat astăzi Call Center-ul instalat aici, în Arena Națională, și pot să vă spun din capul locului că am rămas foarte plăcut impresionat. Câteva sute de voluntari, în total 500 de voluntari, lucrează aici și vin în sprijinul efectiv al activității DSP.

restrictii covid klaus iohannis declaratie
spălarea mâinilor cu apă și săpun este o măsură de prevenție împotriva SARS-CoV-2[Sursa foto: PixaBay]

Am găsit acum, în această tură, foarte mulți oameni, și tineri, și în plină putere. Am vorbit cu mulți dintre ei și toți sunt foarte hotărâți să-și continue treaba. Foarte mulți sunt voluntari studenți la Medicină, și am apreciat foarte mult această implicare. Îi felicit și sunt convins că ei vor fi foarte buni medici după ce își termină studiile. Implicarea lor deja este extraordinară. Am găsit și medici rezidenți, și medici școlari, și medici de la DSP.", a precizat Klaus Iohannis.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Traficul va fi restricționat pentru repetiția și ceremonia oficială de Ziua Națională. Pe unde se va circula în București

Rona Hartner a RUPT TĂCEREA! De ce DIVORȚEAZĂ de soțul francez

Carantina în Sibiu, prelungită cu șapte zile. În ce orașe vor mai fi impuse restricții

Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare: "Doar în tranşa a doua intră..."

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre vaccinul anti-COVID-19: "La fel ca şi în sezonul gripal..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: cine este Daniela Iliescu, iubita lui Culiță Sterp | naștere, nume real, vârstă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri