Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare: "Doar în tranşa a doua intră..."


În urmă cu ceva timp, Klaus Iohannis spunea că va fi printre primii care se vor vaccina, însă acum Președintele are o altă strategie.


In articol:

Suntem din ce în ce mai aproape de a primi vaccinul care ne va scăpa de temutul coronavirus, iar Președintele Klaus Iohannis vorbește despre strategia de vaccinare a populației.

Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare

Primii care vor beneficia de vaccinul anti-COVID-19 vor fi medicii din prima linie, însă nu vor fi urmați îndeaproape de cei de la putere. Klaus Iohannis împreună cu miniștrii din cabinetul Orban au stabilit că aceștia se vor vaccina în a doua tranșă.

„În prima linie intră personalul medical, persoanele care au boli despre care ştim că agravează această boală provocată de noul coronavirus şi personalul esenţial. Doar în tranşa a doua intră Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe şi eu cred că lucrurile sunt bine gândite în această strategie de vaccinare”, a declarat Klaus Iohannis.

Citeste si: Alexandru Rafila despre vaccinul anti COVID-19: "Cu siguranţă vor avea şi ei încredere"

Președintele României a precizat că prima rundă de vaccinare se poate termina până în primăvara anului viitor, însă va mai fi nevoie și de o a doua doză.

presedintele romaniei klaus iohannis despre campanie vaccinare
Klaus Iohannis vorbește despre o strategie de vaccinare împotriva noului coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

„Am discutat aceste chestiuni (despre perioada în care va fi vaccinată toată populaţia României- n.r.)

în câteva întâlniri de tip videoconferinţă la Consiliul European şi cei din Comisie, care se ocupă de relaţia directă cu producătorii de vaccin, ne-au spus că este destul de probabil ca primele tranşe de vaccin să vină la începutul anului viitor. Va continua până când vor fi toate livrate, însă vaccinarea în masă, deci a populaţiei care nu este nici în prima linie, nici cu comorbidităţi, nici cu sensibilităţi, se va produce probabil în primăvară. Putem să ne gândim că undeva la începutul anului, ianuarie, februarie, în cea mai bună variantă, încă nu există niciun vaccin aprobat, dar se pare că este aproape. Poate, până la sfârşitul primăverii să terminăm prima rundă de vaccinare şi pentru toată lumea”, a precizat Președintele României.

Citeste si: Klaus Iohannis: când începe campania de vaccinare contra coronavirus!

De asemenea, Klaus Iohannis a precizat și cine se va ocupa de vaccinarea populației pentru ca totul să decurgă conform planului.

„Avem o echipă tânără foarte hotărâtă şi foarte bine pregătită care a lucrat la această strategie de vaccinare care se va ocupa şi de punerea în practică a acestei strategii. Sigur, în principal, vor fi medici şi civili şi militari, va fi personalul care sprijină- asistente, înregistratori, fiindcă toate aceste acte trebuie înregistrate. Este nevoie de mii de oameni şi, probabil, vom avea nevoie şi aici de voluntari. Am discutat chiar cu reprezentantul studenţilor de la medicină şi mi-a spus că ei sunt pregătiţi să vină să facă voluntariat şi în campania de vaccinare, iar Ministerul Sănătăţii va organiza toate aceste lucruri”, a spus Klaus Iohannis.

klaus iohannis vaccinare
Klaus Iohannis declară că nu va fi printre primii care se vor vaccina împotriva COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Klaus Iohannis spune că își dorește să se vaccineze în fața publicului, dacă acest lucru îi va face pe oameni mai încrezători în vaccinul anti-COVID-19.

„Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu, nu am nicio problemă cu asta. Eu sunt pentru vaccinare, personal sunt pentru vaccinare. Prin puterea exemplului, putem arăta populației că trebuie să ne vaccinăm. Dacă asta este un mod de a convinge o mică parte de oameni, atunci nu doar eu, ci și alții ar trebui să o facă”, a mai adăugat Klaus Iohannis.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ministerul Sănătății, despre vaccinul antigripal: "Vor ajunge la direcţiile de sănătate publică..."

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Klaus Iohannis, despre vaccinul anti-COVID-19: "Trebuie să avem răbdare..."

Vaccinul anti-COVID, eficient în 95% din cazuri

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Video
,,Unde ai fost în decembrie?” Ce i-a spus Adi Rus lui Culiță Sterp, la botezul lui Iair
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri