Alexandru Rafila, despre vaccinul anti-COVID-19: "Până acum au fost reacții de durere..."


Vaccinul anti-COVID-19 aproape se lansează pe piață, dar cercetătorii au descoperit și efecte adverse. Ce spune Alexandru Rafila despre acest subiect.


In articol:

Alexandru Rafila a declarat că efectele adverse ce se pot observa după vaccinarea anti-COVID-19 sunt destul de ușoare și că nu ar trebui să ne îngrijorăm.

Alexandru Rafila, despre vaccinul anti-COVID-19

În urma studiilor efectuate, după vaccinarea anti-COVID-19, efectele adverse sunt: stare de subfebrilitate, dureri în locul administrării dar și un mic disconfort.

Citeste si: Soția eroului-medic, declarații: „Este deja tratat, dar nu știu mai multe..."

Cu toate acestea, 40% dintre români au declarat că nu s-ar vaccina împotriva virusului SARS-CoV-2.

"Noi nu putem să ne așteptăm la alte efecte secundare decât la cele care au fost observate în studiul clinic de fază 3. Și de ce spun de fază 3- pentru că acolo ai zeci de mii, 40.000

de subiecți care sunt vaccinați. În studiile de fază 1 ai câteva zeci, ulterior câteva sute și câteva zeci de mii în studiile de fază 3.Până acum au fost reacții de durere la locul administrării, subfebrilitate sau un ușor disconfort  pentru o perioadă de câteva ore. Nimic altceva, cel puțin din ce relatează producătorii. Aceste efecte adverse care sunt totdeauna contabilizate vor fi verificate de Agenția Europeană a Medicamentului", a declarat Alexandru Rafila.

vaccin anti covid
oamenii speră la un vaccin care să-i scape de această etapă dureroasă[Sursa foto: PixaBay]

Reprezentatul României la OMS spune că orice efect advers va trebui raportat la Institutul Național de Sănătate Publică și Agenția Națională a Medicamentului pentru a fi monitorizat.

Citeste si: Medic celebru, despre medicația anti-COVID-19: "Totul este, în acest moment, neclar cu privire la tratamentul optim”

”Încă un lucru care este foarte important: orice reacție adversă va fi monitorizată și introdusă într-un sistem electronic de raportare.

Aici este vorba despre un parteneriat între Institutul Național de Sănătate Publică și Agenția Națională a Medicamentului, iar oricine va face acest vaccin va avea posibilitatea să raporteze imediat, în timp real, dacă apare vreo reacție adversă”, a mai spus Alexandru Rafila.

vaccin anti coronavirus
măsurile de prevenție ar trebui respectate de toată lumea[Sursa foto: PixaBay]

Pentru a ne proteja împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2, autoritățile și medicii recomandă respectarea tuturor măsurile de prevenție.

Masca de protecție este obligatorie atât în spațiile deschise cât și în spațiile închise.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Fiul jurnalistului Dorin Chioțea, implicat într-un grav accident rutier: „Covid-ul își cere tributul”

ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor

Apa de gură, remediu împotriva COVID-19?!

Actrița Draga Olteanu Matei a murit. Ce spun medicii!

Ramona Bădescu este în doliu! Tatăl ei a murit din cauza Covid-19

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty

Tehnici de machiaj pentru începători

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri