Ministerul Sănătății, despre vaccinul antigripal: "Vor ajunge la direcţiile de sănătate publică..."


Ministerul Sănătății a realizat noi declarații cu privire la vaccinul antigripal. Astfel, pentru sezonul 2020-2021 există aproximativ 80% din totalul de doze de vaccin antigripal.


In articol:

Ministerul Sănătății a făcut marți un anunț cu privire la distribuirea a 930.000 de doze de vaccin antigripal. Acestea vin în completarea celor deja existente, numărul total ajungând la 2.430.000 de doze.

Ministerul Sănătății, despre vaccinul antigripal

Aproximativ 80% din total dozelor de vaccin antigripal a fost asigurat până la momentul actual. Ultima tranșă de doze va fi adusă în luna decembrie.

Citeste si: Medic celebru, despre medicația anti-COVID-19: "Totul este, în acest moment, neclar cu privire la tratamentul optim”

”În această săptămână, încă 930 000 doze de vaccin gripal vor ajunge la direcţiile de sănătate publică şi mai apoi în cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Cu dozele distribuite în această săptămână, Ministerul Sănătăţii a repartizat 2 430 000 doze de vaccin, reprezentând peste 80% din numărul total achiziţionat pentru sezonul 2020-2021. Ultima tranşă de doze de vaccin gripal va fi asigurată la începutul lunii decembrie”, a făcut precizarea ministerul.

vaccin anti covid 19
dozele de vaccin se vor face în două tranșe[Sursa foto: PixaBay]

Conform campaniilor de vaccinare, imunizarea se va face în mai multe etape, iar primii care vor beneficia de aceste doze vor fi bătrânii cu boli cronice, cardiovasculare, dar și copiii și persoanele instituționalizate.

Citeste si: Klaus Iohannis: când începe campania de vaccinare contra coronavirus!

covid 19 vaccin ministerul sanatatii
în această săptămână vom avea 930.000 de doze noi de vaccin anti-COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Raed Arafat a vorbit de asemenea, despre vaccinul anti-COVID-19: ”După injecţie, e o perioadă până corpul tău face anticorpi împotriva virusului respectiv. Mai trebuie inclusiv o injecţie de rapel la unele din vaccinuri. Mai trebuie, peste două luni, să faci o a doua injecţie pe care dacă nu o faci, prima injecţie devine ineficientă. Nu este suficient să fim 1.000 sau 2.000 vaccinaţi. În mod normal, ca să ai un efect real de a întrerupe lanţul de răspândire, trebuie să ajungi vaccinezi între 60 şi 70% din populaţie. Şi acest lucru este clar că va dura şi nu va dura numai la noi, ci va dura în toată lumea. Ce faci prin vaccinare? În primul rând este că te protejezi şi protejezi şi pe ceilalţi din jurul tău. Asta este cert. Cu cât se vaccinează mai mulţi (...) cu cât prevenirea răspândirii şi revenirea la o stare cvasi-normală să zicem este mai rapidă”, a declarat Arafat.


Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Sănătăţii, apel la părinţi în plină pandemie de COVID-19

Imagini șocante! O vedetă din România cântărește cât un COPIL!

Raed Arafat, despre cât de sigur este vaccinul anti-Covid-19: „Eu mă vaccinez”

Klaus Iohannis, despre vaccinul anti-COVID-19: "Trebuie să avem răbdare..."

Medicul Valeriu Gheorghiță, despre vaccinul anti-COVID-19: „În cel mai fericit caz..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Vrei sa-ti deschizi un blog pe WordPress? Afla cum sa-l optimizezi SEO! 

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri