Ministrul Sănătăţii, apel la părinţi în plină pandemie de COVID-19


Ce a transmis Ministrul Sănătății, Nelu Tătatu, despre situația în care se află România în privința imunizării copiilor.


In articol:

Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, face un apel la părinți să colaboreze cu autoritățile medicale și medicii de familie pentru accelerarea vaccinării copiilor, în contextul în care mulți părinți au evitat să meargă la cabinetele medicale împreună cu copiii, din cauza noului coronavirus.

În prezent, s-a constatat faptul că mulți copii din România nu au fost vaccinați împotriva unor boli infecțioase, așa că Ministerul Sănătății face un apel la părinți pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, pentru a evita noi epidemii în România. În prezent, România se confruntă cu o epidemie de rujeolă.

„Există o serie de boli infecțioase pentru care există soluții eficiente de prevenire, spre deosebire de infecția cu SARS CoV-2, și este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noștri", a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în cadrul unui comunicat de presă.

În prezent, ministrul Sănătății are stocurile necesare pentru vaccinarea împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei- tetanosului-poliommielitei, hepatitei B, etc, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID -19, se mai arată în comunicat.

Vaccinarea copiilor în România
Vaccinarea copiilor în România în 2020[Sursa foto: PixaBay]

Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii îmbolnăvirilor prin difterie, tetanos, poliomielita și tuse convulsivă, realizându-se în proporție de doar 22%.

Aceasta vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 si 6 ani astfel încât copiii sa fie pregătiți pentru intrarea în colectivitățile școlare.

Vaccinarea ROR, realizată în proporție de doar 50%

De asemenea, vaccinarea ROR a fost realizată în proporție de 50%, conform datelor din luna august 2020, în condițiile în care țara noastră nu a ieșit încă din epidemia de rujeolă.

Ministerul Sănătății recomandă tuturor părinților să solicite medicului de familie vaccinarea copiilor, cu vaccinurile recomandate, la vârsta potrivită”, mai arată comunicatul publicat de Ministerul Sănătății.

Sursa: ms.ro.


Citește și:

Cele mai bune vitamine împotriva Covid-19! Previn complicațiile

Bombă în showbiz! Două vedete din România se întâlnesc pe ascuns!

Revine starea de urgență! Anunțul de ultimă oră al premierului, după recordul de infectări

Purtarea măștii de protectie devine obligatorie în Galați!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declarații de ultim moment despre numărul mare de cazuri COVID-19: „Trebuie să ne gândim la...”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Un nou cuplu în casa Puterea dragostei! Marinescu și Andreea s-au sărutat și și-au oficializat relația în camera roșie!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri