Revine starea de urgență! Anunțul de ultimă oră al premierului, după recordul de infectări


Stare de urgență

După ce a fost înregistrat un nou record de infectări, Guvernul unei țări din Europa a decis să instituie starea de urgență. Ce presupune această măsură.


In articol:

Autoritățile sunt în alertă, după ce s-a atins un nou record de infectări cu noul coronavirus. În noaptea de duminică spre luni a intrat în Cehia o nouă stare de urgență la nivel național.

Guvernul premierului Andrej Babis a decis să declare starea de urgenţă din cauza creşterii semnificative a numărului de infectări cu noul coronavirus.

Vineri, în Cehia au fost înregistrate 3792 de cazuri de Covid-19. Potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, o medie de 303,3 persoane la 100.000 de locuitori a fost infectată în Cehia în ultimele 14 zile. Spania este singura ţară care o depăşeste, cu o medie de 319,3 la suta de mii de locuitori.

În acest context, Executivul poate să restricționeze libertatea de întrunire a cetățenilor, precum și libertatea de circulație, iar instanțele pot percepe amenzi mai mari în cazul încălcării liniilor directoare privind siguranța medicală.


Starea de urgenţă a mai fost instituită de la mijlocul lunii martie până la mijlocul lunii mai, însă de data aceasta frontierele Cehiei vor rămâne deschise.

La evenimente și adunări publice, numărul maxim de participanți este de 10 în interior și 20 în aer liber, iar evenimentele sportive profesioniste vor avea loc fără spectatori. În plus, companiile, magazinele și restaurantele nu sunt afectate de noile reglementări, spre ușurarea celor din industria HORECA.

Redeschiderea restaurantelor în România. S-a stabilit data
Redeschiderea restaurantelor în România. S-a stabilit data

Stare de alertă în Paris și în împrejurimile capitalei

Nu doar Cehia se confruntă cu o situație deosebită din cauza creșterii numărului de infectați, și în Franța s-a constatat o mărire a numărului de infectați. Sâmbătă, s-a înregistrat un nou record de infectări zilnice, respectiv 16972 de cazuri noi în decurs de 24 de ore.

Autorităţile franceze vor impune pentru Paris şi regiunea pariziană nivelul maxim de alertă sanitară la începutul acestei săptămâni.

Și Ministrul Sănătății din România, Nelu Tătaru, a realizat noi declarații despre numărul îngrijorător al cazurilor de infectare cu COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Acesta a dezvăluit faptul că numărul mare de cazuri este reprezentat de deciziile de relaxare a măsurilor luate de-a lungul acestei veri. 


Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declarații de ultim moment despre numărul mare de cazuri COVID-19: „Trebuie să ne gândim la...”

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

Școlile din România se ÎNCHID luni, pe 5 octombrie!

Coronavirus: Parisul ar putea intra în stare de alertă maximă

Nelu Tătaru, declarații noi despre revenirea la stare de urgență: „Se va introduce carantina!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

CITEȘTE: Cât timp se fierbe BROCCOLI. Beneficiile consumului de broccoli

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri