Baruri și restaurante închise, după ce a crescut numărul de îmbolnăviri cu coronavirus


Ce a anunțat Consiliul Județean pentru Situații de Urgență și care sunt zonele vizate de această măsură.


In articol:

Decizie de ultimă oră, după ce numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus a explodat. Autoritățile au decis să închidă din nou barurile și restaurantele, iar vestea i-a luat pe toți prin surprindere, mai ales că s-a vorbit chiar și despre întoarcerea la starea de urgență.

Barurile, restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc s-ar putea să se închidă la Iași, din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

Autoritățile anunță că restaurantele, barurile, cafenelele dar și sălile de jocuri de noroc s-ar putea să se închidă de la data de 5 octombrie, în cazul în care în Municipiul Iași rata infectărilor nu va scădea la 1.5 la mia de locuitori.

Coronavirus România
Coronavirus România[Sursa foto: PixaBay]

Ce măsuri se pregătesc pentru Iași

„Atragem atenţia că dacă va fi depăşit acest prag, începând cu data de 5 octombrie, conform prevederilor legale, va fi necesară dispunerea unor măsuri şi în ceea ce priveşte această localitate, respectiv: suspendarea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor; suspendarea activităţii operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc; interzicerea desfăşurării spectacolelor, concertelor şi evenimentelor culturale", se precizează într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Iaşi.

În cadrul ședinței Consiliului Județean pentru Situații de Urgență, s-a stabilit că decizia se aplică în comunele Barnova, Heleșteni, Holboca și Horlești, unde s-a decis și suspendarea activităților sălilor de jocuri de noroc, dar și interzicerea desfășurării spectacolelor, concertelor și a evenimentelor culturale.

În schimb, în comunele Rediu și Tomești din județul Iași veștile sunt mai bune. Autoritățile au anunțat că au fost reluate toate activitățile, după ce rata infectărilor cu Covid-19 a scăzut sub 1.5 la mia de locuitori.


Citește și:

Nicușor Dan este pus pe fapte! Concedieri în masă la Primăria Capitalei: „Îmi păstrez promisiunea: îi voi concedia!”

Nelu Tătaru, primele declarații despre revenirea la starea de urgenta

De ce nu este bine să spălaţi alimentele după ce le cumpăraţi din magazin. Frica de coronavirus dăunează grav sănătăţii

Alexandru Rafila, îngrijorat din cauza vaccinului împotriva Covid-19

Zodiile care suferă cel mai mult din dragoste!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Astroloaga care a prezis pandemia de Covid-19 a făcut noi predicții. Ce se va întâmpla în 2021

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri