Nelu Tătaru, primele declarații despre revenirea la starea de urgenta


Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a realizat în cursul zilei de ieri, 27 septembrie 2020, primele declarații oficialre despre revenirea României la stare de urgență.


In articol:

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a afirmat în cursul zilei de ieri, 27 septembrie, faptul că în momentul de față, autoritățile României nu consideră necesară revenirea la starea de urgență și nu iau această posibilitate în calcul.

Mai mult, Ministrul Sănătății a explicat că decizia de a reintroduce țara noastră în stare de urgență aparține președintelui României, care are ultimul cuvânt de spus în astfel de situații.

Cu toate acestrea, deși nu este luată în calcul starea de urgență, autolritățile se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri.

Nelu Tătaru, primele declarații despre revenirea la starea de urgență

„Nu avem în evaluarea noastră instituirea stării de urgenţă. După cum ştiţi, este un apanaj al preşedintelui declararea stării de urgenţă, după informaţiile care vin de la Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne, comunităţile ştiinţifice, precum şi evoluţia pe care o vom analiza în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

În acest moment evaluăm prima lună dificilă, septembrie, lună în care avem mai multe reveniri la activitate, restaurante, teatre, cinematografe deschise, revenirea din concedii, transportul în comun aglomerat, campanie electorală, începerea şcolii”, a dezvăluit Nelu Tătaru, despre posibilitatea ca România să reintre în stare de urgență.

Ministrul sanatatii nelu tataru
Primele declarații oficiale despre revenirea României la starea de urgență.

„După această lună ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri, creştere care ţine nu neapărat de noi, ci de noi toţi.

Din punctul meu de vedere, atâta timp cât suntem parteneri şi respectăm nişte reguli, putem trece într-un registru de creştere uşoară a numărului de cazuri noi, pe acel platou de 1.500 – 1.600 de cazuri.

Nerespectând regulile vom avea şi mai multe cazuri pe zi. Eu sper că fiecare dintre noi, înainte de a ne întreba ce vom face dacă va fi o creştere a numărului de cazuri, să ne întrebăm ce facem ca să nu crească numărul de infectări.

Cred că este la îndemâna noastră”, a mai adăugat Ministrul Sănătății, cu privire la creșterea numărului de cazuri, creștere anticipată de toți specialiștii.


Abonează-te pe

Citește și:

Record de infectări cu Covid-19 în Franța. Se pregătesc noi restricții

Unde a dispărut iubita lui Reghecampf! Antrenorul a fost surprins singur

Ironia sorții: liderul bisericii care a declarat că noul coronavirus este provocat de căsătoriile gay s-a îmbolnăvit de COVID

Cum se manifestă noul coronavirus? Dezvăluiri ale pacienților infectați cu noul coronavirus: „E o boală perversă”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre intrarea României în stare de urgență: „Suntem pregătiți!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

CITEȘTE: Ce zodie sunt în zodiacul chinezesc? Lista cu semnele și anii care le corespund

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri