De ce nu este bine să spălaţi alimentele după ce le cumpăraţi din magazin. Frica de coronavirus dăunează grav sănătăţii


Nu mai spălați alimentele după ce le cumpărați din magazine! Organizația Mondială a Sănătății avertizează că frica exagerată de coronavirus poate face mai mult rău decât bine.


In articol:

Pandemia de coronavirus ne-a făcut pe toți să fim mult mai atenți cu sănătatea noastră. Unul dintre lucrurile pe care le fac acum foarte mulți oameni este să spele fructele și legumele cu detergent, înainte de a le consuma. Aveți grijă că, în acest fel, vă puteți îmbolnăvi.

OMS avertizează că spălatul alimentelor poate fi periculos

După apariția pandemiei de coronavirus, mai mulți specialiști au recomandat ca oamenii să-și spele cu detergent de vase fructele și legumele, după ce le-au cumpărat din magazine. Explicația a fost că aceste alimente sunt atinse cu mâna de foarte multe persoane, în timpul în care au stat expuse pe rafturi.

Organizația Mondială a Sănătății a tras un semnal de alarmă. Detergenții pot provoca grave intoxicații. De asemenea, medicii nu recomandă nici să spălăm ambalajele produselor cu detergenți sau să folosim dezinfectanți. Ingredientele toxice pot pătrunde prin ambalaje și astfel pot altera mâncarea.

Fructele și legumele trebuie spălate doar cu apă, sub un jet puternic. Medicii spun că indiferent cât de tare ar fi coaja unui fruct, dacă acesta va fi spălat cu detergenți, substanța toxică tot va pătrunde în fruct. Aceste chimicale sunt extrem de periculoase pentru organismul uman și nu trebuie ingerate în niciun caz.

Apa cu oțet, perfectă pentru a spăla fructele și legumele

Dacă totuși vreți să fiți și mai precaut și considerați că nu este suficient să spălați fructele și legumele cu apă simplă, puteți adăuga oțet de mere. Astfel, într-un castron puneți apă și pentru fiecare litru, turnați câte o lingură de oțet. În acest amestec, lăsați fructele și legumele timp de câteva minute. După aceea, limpeziți-le bine sub un jet de apă rece.

O altă variantă este și folosirea bicarbonatului de sodiu. Într-un castron cu apă, puneți câteva lingurițe de bicarbonat și amestecați bine. Lăsați fructele și legumele pentru câteva minute în această compoziție, după aceea clătiți-le foarte bine sub un jet puternic de apă rece.

Cea mai sigură soluție pentru a curăța cât mai bine fructele și legumele ar fi să aveți un aparat cu apă activă. Acesta a apărut deja de câțiva ani și pe piața din România. Aparatul folosește apă activă, care este foarte eficientă în înlăturarea pesticidelor de pe fructe și legume. Apa degradează substanțele nocive și le face să devină inofensive.

În acest fel, puteți fi siguri că alimentele pe care le veți consuma vor fi curățate în totalitate și astfel nu veți mai ingera nicio substanță care ar putea să vă pună în pericol sănătatea.


Citește și:

Zodiile care suferă cel mai mult din dragoste!

Marian Vanghelie, despre pandemia de coronavirus: „Sunt sub orice critică. O să ne îmbolnăvim cu toții”

Vremea de joi, 29 octombrie 2020, anuntul ANM: temperaturi normale!

Nelson Mondialu, imagini halucinante! Tată lui Livian de la Puterea dragostei a ajuns să își amaneteze lucrurile

Carmen Harra face anunțul devastator: ”Este doar începutul..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Astroloaga care a prezis pandemia de Covid-19 a făcut noi predicții. Ce se va întâmpla în 2021

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri