Alexandru Rafila, îngrijorat din cauza vaccinului împotriva Covid-19


Alexandru Rafila, îngrijorat din cauza vaccinului împotriva Covid-19

Ce a transmis profesorul Alexandru Rafila despre vaccinul împotriva Covid-19. Care sunt îngrijorările specialiștilor despre acest tratament.


In articol:

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS este de părere că, un potențial vaccin, în momentul în care va fi autorizat, va trebui întâi administrat persoanelor cu risc.

Cea mai mare îngrijorare vine de la modul în care trebuie depozitat vaccinul, imediat ce va ajunge în România.

„În primul rând, dacă se va reuşi obţinerea unui vaccin într-un timp scurt, pentru că deocamdată discutăm despre vaccinuri-candidat adică unele care nu au fost autorizate, trebuie administrat persoanelor din categoriile vulnerabile şi personalului medical”, a spus Rafila.

Însă, Alexandru Rafila mai spune că specialiștii din România ar trebui să se gândească serios la modul de administrare și de transport al vaccinului.

„Dacă tot vrem să arătăm că suntem silitori în a furniza populaţiei vaccinul, ar trebui de mâine să ne preocupe modul de organizare, de logistică, centrele de vaccinare, cine să administreze vaccinul. Să se facă cartografia tuturor grupurilor vulnerabile, să poată fi vaccinate.

Vaccinurile noi, revoluţionare, care conțin ARN trebuie transportate congelate la minus 70-80 de grade şi nu există nicio ţară, inclusiv în România, cu o capacitate de stocare la o astfel de temperatură.

Ele vor fi livrate în recipiente care conţin gheaţă carbonică şi care trebuie să ajungă direct în centrele de vaccinare, unde pot să rămână refrigerate timp de câteva zile.

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila despre inceperea anului scolar[Sursa foto: Hepta]

Mai mult, aceste vaccinuri se vor administra în două doze, cel mai probabil, multora dintre persoanele beneficiare, pentru că mai ales persoanele vârstnice au nevoie de o stimulare imunitară mai consistentă, şi cred că lucrul acesta este extrem de important, să avem o strategie şi o logistică organizată”, a mai explicat Alexandru Rafila.

„Organizarea pentru administrarea vaccinului nu ştiu dacă va fi gata”


„Eu sunt foarte îngrijorat, văzând cum ne mişcăm în zona organizatorică, că va exista acest vaccin disponibil, Comisia Europeană şi-a făcut treaba, România va putea primi vaccinul şi organizarea pentru administrarea vaccinului nu ştiu dacă va fi gata. Cred că lucrul acesta trebuie de acum început, astfel încât în eventualitatea în care acest vaccin va fi disponibil să poată fi administrat într-un timp cât mai scurt unui număr mare de persoane”, a adăugat Rafila pentru Digi 24.


Abonează-te pe

Citește și:

Virusologul șef al Germaniei declară că știe când scăpăm de COVID-19

Se anunță o despărțire ȘOC în showbiz! ”Ne certăm în fiecare zi!”

Ministrul Nelu Tătaru, despre revenirea la starea de urgență în România

Mulți pacienți cu forme grave de Covid-19 nu mai răspund la tratament! Avertismentul medicilor

Raed Arafat, adevărul despre pandemia de coronavirus din România: „Este foarte greșit”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

24 OCTOMBRIE 2021: Horoscop zilnic duminică. O zodie se confruntă cu probleme la locul de muncă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri