Virusologul șef al Germaniei declară că știe când scăpăm de COVID-19


Virusologul șef al Germaniei declară că știe când scăpăm de COVID-19

Care sunt planurile virusologilor pentru perioada următoare. Când am putea să scăpăm de coronavirus, în cel mai bun scenariu.


In articol:

Cunoscutul virusolog din Germania Christian Drosten a vorbit în cadrul unui interviu despre situația coronavirusului din țara sa, dar și din lumea întreagă și a dezvăluit când crede că vom scăpa de covid-19.

Drosten, virusolog la Spitalul Universitar Charite din Berlin, a devenit o voce importantă în Germania pe subiectele legate de Covid-19. Specialistul a afirmat că pandemia de coronavirus se va sfârși numai actunci când o mare parte din populația lumii se va vaccina. Iar, în cel mai bun caz, acest lucru s-ar putea întâmpla, cel mai devreme, la finalul anului viitor, potrivit dw.com.

 

Virusologul Christian Drosten a devenit cunoscut datorită realizării constante a unui podcast despre noul coronavirus.

Podcastul este realizat din data de 26 februarie la postul de TV și radio NDR. După o perioadă de pauză, Drosten a reluat activitatea podcastului, lucru care i-a determinat pe jurnaliștii germani să-l întrebe dacă acest lucru înseamnă că a început al doilea val al pandemiei, preconizat încă de la începutul pandemiei.

Coronavirus România
Coronavirus România[Sursa foto: PixaBay]

„Deci, toată această discuție despre valuri... Putem recunoaște un val numai după ce acesta s-a produs.

Și nu este ceva inevitabil, ceva care se revarsă de la sine. Noi, cu toții suntem valul. Este exact ca un blocaj în trafic, din care face parte fiecare șofer.

Desigur că nu fiecare individ poate influența întotdeauna întregul. Dar dacă sunteți avertizat din timp că la 80 de km distanță se formează un blocaj în trafic, vă puteți gândi acum să ocoliți ambuteiajul. Aceasta este și situația noastră: vedem că numărul infecțiilor crește din nou în Franța, Spania și Anglia; în plus, mai sunt persoanele tinere care sunt mai puțin susceptibile de a se îmbolnăvi grav, dar spitalele și, în unele cazuri, unitățile de terapie intensivă sunt deja din nou pline. Trebuie luat în serios acest lucru”, a subliniat Drosten în interviul pentru Der Tagesspiegel.

Christian Drosten lucrează cu colegii săi pentru ca toată lumea să aibă acces la teste rapide

Împreună cu colegii săi, Drosten lucrează la testarea rapidă pentru Sars-CoV-2 în stradă. Acesta și-ar dori ca benzile de la testele rapide să fie disponibile pentru toți cetățenii, iar rezultatele să ajute la ușurarea controlului asupra epidemiei.

Sursa: tagesspiegel.de.

www.dw.com


Abonează-te pe

Citește și:

Oamenii care ar putea să nu se infecteze niciodată cu noul coronavirus! Un renumit virusolog face o dezvăluire uimitoare

Filme adaptate după cărți: Află cele mai captivante producții!

Gabriela Cristea l-a prins pe Tavi Clonda cu fosta în parcare la mall : 'Da, eram cu fosta în mașină și…'

Ministrul Nelu Tătaru, despre revenirea la starea de urgență în România

Mulți pacienți cu forme grave de Covid-19 nu mai răspund la tratament! Avertismentul medicilor

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este soția lui Laurențiu Duță. “Ea în secret mă simpatiza, pentru că eu eram un fel de mica vedetă a şcolii."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri