Organizația Mondială a Sănătății, avertisment: „Trebuie să ne trezim la realitate”


Mesajul transmis de Organizația Mondială a Sănătății, după ce a crescut numărul de infectați cu coronavirus. Peste 30 de milioane de oameni au fost infectați.


In articol:

Organizația Mondială a Sănătății a făcut un nou avertisment, după ce situația pandemiei în Europa a devenit „foarte gravă” din cauza „ratei alarmante de transmitere”.

Jumătate din țările europene au raportat o creștere cu peste 10% a cazurilor noi, în ultimele două săptămâni.

De asemenea, directorul regional al OMS a dezvăluit că noile cazuri au depășit numărul celor raportate atunci când pandemia de coronavirus a atins apogeul în luna martie.

„Cazurile noi săptămânale au depășit acum numărul celor raportate atunci când pandemia a atins apogeul pentru prima dată în Europa, în luna martie", a declarat directorul regional al OMS, Hans Kluge, în cadrul unei conferințe de presă joi, potrivit CNN.

Citeste si: Coronavirus România 16 septembrie. De ce a explodat numărul de cazuri

„Săptămâna trecută în Europa au fost peste 300.000 de cazuri noi.”, a mai spus Kluge.

Kluge a adăugat că peste jumătate din țările europene au raportat o creștere a infecțiilor cu coronavirus de peste 10% în ultimele două săptămâni. Și în România s-a întâmplat acest lucru, iar un specialist a dezvăluit cât de mare este riscul de infectare în interior.

Citeste si: Ce se întâmplă când porţi mască mai multe ore! Medicul Mihai Craiu a făcut un experiment

Ce mesaj a mai transmis Hans Kluge

Acest lucru ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru cetățeni, care ar trebui să fie mult mai preocupați de măsurile de igienă și de respectarea distanței sociale.

„În primăvara și la începutul verii am putut vedea impactul măsurilor stricte de izolare. Eforturile noastre, sacrificiile noastre, au dat roade. În iunie, cazurile au atins un nivel minim. Creșterea numărului de cazuri din septembrie ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru noi toți. Trebuie să ne trezim la realitate. Deși aceste cifre reflectă și creșterea numărului de teste, putem observa rate alarmante de transmisie în întreaga regiune”, a mai declarat Hans Kluge.


Citește și:

Coronavirus România 16 septembrie. De ce a explodat numărul de cazuri

Ce se întâmplă când porţi mască mai multe ore! Medicul Mihai Craiu a făcut un experiment

Bani mai mulți pentru profesori, din cauza coronavirusului

Virgil Musta, avertisment despre sărbătorile de iarnă: „Nu vor mai fi posibile”

Cristina Șișcanu și Roxana Nemeș, scandal nemaiîntâlnit, chiar în fața telespectatorilor! "Ești disperată să fii în centrul atenției! Sunteți niște gaițe!"

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Andreea Pirui și Marius s-au despărțit definitiv: „Nu mai este cale de întoarcere”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri