Cât de mare este riscul de infectare cu COVID-19 în interior în comparație cu spațiile deschise


Ce spune un cunoscut epidemiolog despre riscul de infectare în interior, în comparațiile cu spațiile deschise. La ce concluzie a ajuns.


In articol:

Directorul de Programe pentru Sistemul de Răspândire a Agenților Patogeni pentru spitalele din New York, Syra Madad, a răspuns celor mai importante întrebări legate de Covid-19. Aceasta a fost implicată în pregătirea și răspunsul pentru mai multe epidemii, precum Ebola și Zika.

Potrivit acesteia, riscul de infectare cu COVID-19 în interior este de 20 de ori mai mare decât în exterior.

„Am învățat multe despre COVID-19 de când a început. Tratamentele pentru cei care ajung la spital au devenit mai bune, deci suntem în stare să scădem numărul celor care își pierd viața din cauza COVID-19, datorită câtorva tratamente pe care le avem și pentru că am învățat mai bine cum să intervenim mai rapid și să facem lucrurile mai bine. În același timp vedem o schimbare la nivelul populației. Sunt mai mulți tineri care se infectează, față de cei mai în vârstă.

Citeste si: Ce se întâmplă când porţi mască mai multe ore! Medicul Mihai Craiu a făcut un experiment

Știm despre COVID-19 este că riscul de a fi mortal este mai mare pentru populația mai în vârstă. Pentru tinerii care se infectează, evident cazurile fatale sunt mai puține, ceea ce este foarte bine, dar din nou, cum am spus, nu știm ramificațiile pe termen lung, nu știm despre bolile asociate cu COVID-19, deci chiar dacă tinerii nu mor din cauza Covid-19, ar putea să aibă probleme pe termen lung pe care urmează să le aflăm. Riscul de răspândire a virusului este de 20 de ori mai mare în interior, decât în exterior. Deci sunt lucruri pe care le poți face pentru a scădea riscul de a transmite COVID-19 sau de a te infecta cu virusul", a declarat Syra Madad, la Digi24.

Syra Madad
Syra Madad, epidemiolog[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Vizieră la școală, în loc de mască de protecție: „Se poate respira mai bine”

Virusul a fost creat în laborator? Ce spune epidemiologul

De asemenea, specialistul a vorbit despre teoriile conform cărora virusul care a infectat aproape 30 de milioane de persoane și a ucis aproape un milion de oameni în numai câteva luni ar fi fost creat în laborator, iată ce a dezvăluit. Madad a afirmat că nu există date care să susțină teoria că ar fi fost creat de om.

"Din datele pe care le avem, nimic nu arată că SARS-Cov2 a fost creat în laborator. Toate dovezile pe care le avem până acum ne arată că este un fenomen natural și nu este nimic surprinzător. Oamenii cred deseori că nu poate fi ceva natural, care să aibă un impact atât de mare. Dar chiar așa stau lucrurile, avem foarte multe exemple, dacă ne uităm în trecut. Acestea sunt pur și simplu fenomene naturale care se întâmplă, scapă de sub control și pot duce la o pandemie", a precizat Syra Madad.


Abonează-te pe

Citește și:

Ce se întâmplă când porţi mască mai multe ore! Medicul Mihai Craiu a făcut un experiment

Bombă în showbiz! Cu cine se iubește, de fapt, Lidia Buble

Bani mai mulți pentru profesori, din cauza coronavirusului

Record de infectări cu Covid-19 în Franța. Se pregătesc noi restricții

Mare atenție, mămici! Ce simptome apar la copiii infectați cu virusul COVID-19? La ce trebuie să vă uitați

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Bogdan Mocanu, atingeri interzise cu o bombă-sexy super celebră în România! Solistul iubește din nou?!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri