Ministrul Nelu Tătaru, despre revenirea la starea de urgență în România


Ministrul Nelu Tătaru

Ce spune Ministrul Sănătății despre posibilitatea revenirii la starea de urgență în România, după ce au fost raportate 1767 de cazuri noi de infectări.


In articol:

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat, miercuri, la Institutul Fundeni că nu se aşteaptă la o nouă stare de urgență în România, însă cetățenii trebuie să fie conștienți de gravitatea situației și să respecte regulile pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

În cazul în care măsurile impuse de autorități nu vor fi respectate, atunci numărul de cazuri noi de coroanvirus va continua să crească.

„Eu nu mă aştept la un nou lockdown, mă aştept ca toată lumea să respecte nişte reguli şi nişte precauţii. Atât timp cât nu respectăm, putem avea tot felul de scenarii. În condiţiile în care ne aflăm cu o lună deosebit de dificilă prin reluarea multor activităţi, noi nu cerem decât respectarea acelor norme de aplicare a acelor reluări de activitate.

Stare de urgență în România
Stare de urgență în România

Respectând aceste norme, avem o menţinere în platou, în jurul a 1.500 de cazuri pe zi, urmând ca în a doua jumătate a lunii octombrie, după ce trecem această lună de foc, să putem să ne gândim şi la o pantă descendentă. Dacă nu respectăm acele lucruri, putem vedea o creştere până spre 2.000 de cazuri pe zi şi atunci vom vedea cum trepidează şi unităţile de primiri urgenţă şi terapie intensivă, precum şi secţii de boli infecţioase”, a declarat Nelu Tătaru.

Miercuri, 23 septembrie, 1767 de cazuri noi

Miercuri, 23 septembrie 2020, au fost raportate 1.767 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Cele mai multe cazuri au fost raportate în Municipiul București, respectiv 301 cazuri noi de coronavirus, urmat de Brașov, respectiv 97 de cazuri noi.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 681 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Luni, au fost confirmare doar 808 cazuri noi de coronavirus.


Abonează-te pe

Citește și:

Mulți pacienți cu forme grave de Covid-19 nu mai răspund la tratament! Avertismentul medicilor

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Raed Arafat, adevărul despre pandemia de coronavirus din România: „Este foarte greșit”

Bani mai mulți pentru profesori, din cauza coronavirusului

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Capricornul in luna decembrie. Tot ce trebuie sa stii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri