Coronavirus: Parisul ar putea intra în stare de alertă maximă


O creștere accelerată a numărului de infectări de coronavirus a alertat autoritățile, care se pregătesc de măsuri speciale pentru a opri răspândirea virusului.


In articol:

După Londra și Madrid, o nouă capitală europeană se pregătește de măsuri speciale, după ce s-a constatat o creștere alarmantă a numărului de infectați cu noul coronavirus.

Paris ar putea intra de luni în stare de alertă maximă din pauza pandemiei de coronavirus. Capitala și zonele adiacente ar putea intra de luni în stare de alertă maximă, în cazul în care se confirmă extinderea pandemiei de coronavirus în regiune, potrivit ministrului francez al Sănătății, Olivier Véran.

Potrivit acestuia, capitala franceză şi suburbiile sale au „depăşit cele trei praguri care pot corespunde zonei de alertă maximă”.

În ultimele 24 de ore, au mai fost raportate 12.845 de cazuri, ajungându-se la 563.535 de infectați, potrivit Ministerului Sănătății.

Joi, au fost înregistrate 64 de decese noi, în creștere semnificativă față de începutul săptămânii. Până pe 1 octombrie 2020, au fost înregistrate 31956 de decese în Franța, iar în prezent, Paris are 253 de cazuri la 100000 de locuitori, fapt care a alertat autorirățile.

„Dacă acest lucru se confirmă, nu am avea altă opţiune decât să plasăm Parisul şi suburbiile sale în alertă maximă şi aceasta de luni”, a precizat ministrul francez, indicând că situaţia va fi revizuită duminică.

Și orașele Toulouse, Lyon, Lille și Grenoble au înregistrat un număr mare de infectări, așa că autoritățile se pregătesc de noi măsuri.

Cehia reintră în starea de urgență

De asemenea, începând de luni, Cehia va reintra în starea de urgență pentru o perioadă de timp de 30 de zile, conform anunțului făcut de Guvernul ceh.

Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, fiind o reacție la înmulțirea rapidă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus. În 2020, Cehia s-a mai aflat în carantină generalizată timp de două luni.

La fel ca în cele două luni, Guvernul ceh va fi abilitate să restrângă unele drepturi ale cetățenilor privind libertatea de călătorie ori de întrunire. De asemenea, tribunalele vor putea dicta amenzi mai mari în cazul în care se va constata încălcarea ordinelor sanitare.


Citește și:

Alegeri pe timp de pandemie. Ce reguli trebuie să respecți cu sfințenie când mergi să votezi la alegerile locale?

Guvernul Orban a prelungit din nou starea de alertă. Reguli stricte pentru alegeri

Ministrul Educației, despre cum se vor desfășura cursurile: „Am solicitat deblocarea posturilor”

Starea de alertă, prelungită cu 30 zile în România! Ce măsuri rămân în vigoare

Trei noi simptome ale Covid-19! Specialiștii au făcut anunțul

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic sâmbătă, 24 octombrie 2020. Află ce zodie este în pericol să-şi piardă locul de muncă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri