Ministrul Educației, despre cum se vor desfășura cursurile: „Am solicitat deblocarea posturilor”


Monica Anisie a vorbit despre începerea anului școlar și despre cum se vor desfășura cursurile din luna septembrie.


In articol:

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat miercuri seara că decizia privind modalitatea în care se vor prezenta elevii la cursuri va fi luată de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ. De asemenea, ministrul Educației a precizat că în momentul de faţă nu sunt suficienţi medici sau asistente în cabinetele şcolare pentru ca revenirea la școală a elevilor să fie una sigură pentru toți elevii.

„Decizia este la nivel de unitate de învăţământ, adică la consiliul de administraţie. Consiliul de administraţie propune scenariul pe care îl vor alege, propune inspectoratului şcolar şi Direcţiei de Sănătate Publică, urmând ca acestea să avizeze şi Comitetul Judeţean sau al Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă să aprobe acest scenariu”, a spus Monica Anisie, la B1TV, potrivit  Agerpres.

Citeste si: Raed Arafat, despre epidemia de coronavirus: „Nici măcar nu am văzut ce e mai rău!”

Ea a afirmat că astfel decizia va fi la nivel local.

„Am dat în felul acesta autonomie locală, pentru că directorul unităţii de învăţământ, directorul de la DSP local pot şti cel mai bine ce se întâmplă local, nu de la nivel central să luăm pentru toată lumea aceeaşi măsură”, a explicat ministrul.

Proiect de lege pentru deblocarea posturilor

Totodată, ministrul Educaţiei a declarat că în prezent nu sunt suficienţi medici şi asistente în cabinetele şcolare, însă un proiect de lege depus la Parlament prevede deblocarea posturilor pentru personalul didactic, personal nedidactic şi personalul medical necesar

acestor cabinete, pentru ca totul să se desfășoare normal.

„În momentul de faţă nu sunt suficienţi medici sau asistente în cabinetele şcolare. Prin proiectul de lege pe care l-am trecut prin Guvern şi l-am depus la Parlament am solicitat deblocarea posturilor pentru personalul didactic, personal nedidactic şi pentru medici şi asistente din cabinetele şcolare. Ştiţi foarte bine că în Legea 55- legea în care sunt prevăzute măsurile pentru starea de alertă- a fost interzis concursul până şi pentru funcţiile didactice”, a mai spus Anisie.

Redeschiderea școlilor în România
Redeschiderea școlilor în România[Sursa foto: PixaBay]

Ea a afirmat că a avut o discuţie în acest sens cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Am avut o discuţie cu domnul ministru Tătaru pentru a găsi soluţii aşa cum am găsit şi în perioada examenelor naţionale. Am avut în fiecare unitate de învăţământ câte un medic sau o asistentă în aşa fel încât să se desfăşoare activităţile fără nicio problemă. Domnul ministru Tătaru a prezentat o situaţie a acestor medici sau asistente care ar putea să vină în parteneriat cu autoritatea publică locală către unitatea de învăţământ”, a mai susţinut Monica Anisie.


Abonează-te pe

Citește și:

BAC 2020, sesiune de toamnă: subiectele la Limba si Literatura Româna si Baremul de corectare

Detalii șocante! Ce au descoperit medicii pe corpul lui Alexandru Arșinel

Robert Negoiță are coronavirus! Care au fost primele simptome

Raed Arafat, despre epidemia de coronavirus: „Nici măcar nu am văzut ce e mai rău!”

Cine este Naomi Hedman, iubita lui Florin Ristei. "Câștigă în două zile, cât câștig eu într-o lună și gata"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Ce sumă de bani plătește Carla’s dreams într-un an pentru machiajul pe care îl are
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri