Guvernul Orban a prelungit din nou starea de alertă. Reguli stricte pentru alegeri


Ce a anunțat luni Guvernul Orban cu privire la alegerile care vor avea loc pe data de 27 septembrie în România. Anunțul șefului DSU.


In articol:

Guvernul a prelungit pe 14 septembrie starea de alertă în România. Tot luni, au fost hotărâte și reguli stricte pentru românii care merg la vot în data de 27 septembrie.

România continuă starea de alertă, iar guvernul Orban a stabilit și modul în care se face accesul în sălile de vot și felul în care se va desfășura votarea.

Citeste si: Vizieră la școală, în loc de mască de protecție: „Se poate respira mai bine”

Șeful DSU, Raed Arafat, a subliniat în cadrul unei conferințe de presă că cei care se prezintă la secția de votare fără mască vor primi una acolo. De asemenea, fiecare român care merge la vot va fi nevoit să se identifice astfel: își va da jos masca pentru câteva secunde, apoi o va pune la loc. În plus, cei care vor refuza identificarea, vor fi scoși din secția de votare. De asemenea, fiecare alegător ar putea merge la vot cu pixul propriu pentru a semna. Iată ce reguli sunt pentru a obține viza de flotant.

Regulie vor fi stabilite prin ordin al ministrului Sănătății

raed-arafat-declaratie-masuri
raed-arafat-declaratie-masuri

“La nivelul secțiilor de vot urmează să fie stabilite prin ordin al ministrului Sănătății, împreună cu MAI și cu avizul AEP. Regulile vizează accesul, modul în care se va desfășura votul. Exemple: Obligativitatea dezinfectării mâinilor la intrarea în secția de vot și la ieșirea din secție. Cartea de identitate va fi introdusă de alegător în sistemul informatic. Va fi instruit cum să o facă. Doar cei care au buletine vechi, din hârtie, atunci procesarea se va face manual iar operatorul va dezinfecta mâinile înainte și după ce manipulează buletinul respectiv. Portul măștii obligatoriu în secția de vot.

Citeste si: Raed Arafat, declarație acidă pentru elevii care nu respectă regulile: „Ieși afară!”

Cel care vine la secție și nu are mască va putea să obțină una, din câte am înțeles, dar recomandarea e să vină cu mască de acasă. Pentru semnătură se poate veni cu pixul de acasă. Poate e mai bine așa”, a spus Arafat.


Abonează-te pe

Citește și:

Vizieră la școală, în loc de mască de protecție: „Se poate respira mai bine”

Am aflat răspunsul! Cine crezi că are salariul mai mare, Andreea Esca sau Dan Negru?

Mare atenție, mămici! Ce simptome apar la copiii infectați cu virusul COVID-19? La ce trebuie să vă uitați

Raed Arafat, despre posibilitatea ca școlile să înceapă de la 1 octombrie: „Există anumite puncte de vedere și clar vor fi analizate”

Raed Arafat, despre epidemia de coronavirus: „Nici măcar nu am văzut ce e mai rău!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Când se împodobește, de fapt, bradul! Mulți nu știu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri