Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declarații de ultim moment despre numărul mare de cazuri COVID-19: „Trebuie să ne gândim la...”


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a realizat noi declarații despre numărul îngrijorător al cazurilor de infectare cu COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore.


In articol:

În România s-a înregistrat astăzi un nou bilanț de-a dreptul îngrijorător în ceea ce privește numărul cazurilor de infectare cu COVID-19, fiind a patra zi în care s-au înregistrat peste 2.000 de cazuri în România. În ultimele 24 de ore, 32 de oameni au murit, iar alți 2064 au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Citeste si: Baruri și restaurante închise, după ce a crescut numărul de îmbolnăviri cu coronavirus

Mai mult, la secțiile de Terapie Intensivă se află un număr record de pacienți: 583 de persoane. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a realizat noi declarații pe această temă și a dezvăluit faptul că numărul mare de cazuri este reprezentat de deciziile de relaxare a măsurilor luate de-a lungul acestei veri.

Nelu Tătaru
Ministrul Sănătății, declarații noi despre pandemia de coronavirus.[Sursa foto: Hepta]

Nelu tătaru, despre numărul îngrijorător de cazuri de coronavirus

"Sunt 583 de pacienți la ATI, dintre care 179 sunt cei pe ventilație mecanică asistată invazivă. În acest moment stăm pe 2.064 de cazuri. Încercăm să stabilim un platou la 2.000, dar nu ține doar de noi. Pandemia nu se tranșează în spital. Tratăm ce se adresează spitalului și încercăm să avem cât mai puține victime și să dăm tratamente corespunzătoare.

Pre-spitalul este cel care dă transmiterea în comunitate și care aduce focarele la noi.

Citeste si: Ministrul Nelu Tătaru, despre revenirea la starea de urgență în România

Am avut două luni în care am mers pe un registru al indicațiilor, respectate aproape de toată lumea. Am avut o cădere a numărului de cazuri la începutul lunii iunie, au insistat anumite curente de negaționare, de bagatelizare a tot ce s-a întâmplat în prima perioadă.

Au urmat, începând cu 15 mai, acele relaxări sau reveniri la normalitate, a urmat un concediu. Ce vedem acum e evoluția de peste o vară întreagă și reluări de activități.

Dacă fiecare respectă acele norme, ar trebui să stabilizam acel plafon în jur de 2.000. Dacă nu, vom vedea o creștere progresivă, nu exponențială în perioada următoare. Trebuie să ne gândim nu doar la numărul de cazuri care crește. Toate acele cazuri vin pe un sistem sanitar, vor fi preluate de un corp medical deja obosit de 7 luni.”; a declarat Ministrul Nelu Tătaru, potrivit Digi24.

Citeste si: Ironia sorții: liderul bisericii care a declarat că noul coronavirus este provocat de căsătoriile gay s-a îmbolnăvit de COVID


Abonează-te pe

Citește și:

Școlile din România se ÎNCHID luni, pe 5 octombrie!

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

Coronavirus: Parisul ar putea intra în stare de alertă maximă

Nelu Tătaru, declarații noi despre revenirea la stare de urgență: „Se va introduce carantina!”

Baruri și restaurante închise, după ce a crescut numărul de îmbolnăviri cu coronavirus

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

CITEȘTE: Cum se scot petele de CAFEA de pe hainele preferate

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri