Klaus Iohannis, despre redeschiderea școlilor: "Sigur, recomandările sunt..."


Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre necesitatea elevilor de a face învățământ online pentru a se proteja atât pe ei cât și pe ceilalți.


In articol:

Klaus Iohannis nu este de acord cu Avocatul Poporului și susține că recomandările Oranizației Mondiale a Sănătății ar trebui citite până la capăt.

Klaus Iohannis, despre redeschiderea școlilor

Klaus Iohannis a declarat că redeschiderea școlilor ar fi imposibilă în aceste vremuri tulburi, dat fiind faptul că numărul infectărilor continuă să crească.

Avocatul Poporului este de părere că învățământul online îi va face pe elevi să piardă multe noțiuni pe care le-ar fi dobândit mult mai ușor dacă școlile ar fi fost deschise și că Organizația Mondială a sănătății recomandă prezența fizică în clase.

Citeste si: Secretar de stat din Ministerul Educației, despre redeschiderea școlilor: "Opinia publică va fi informată..."

Președintele Klaus Iohannis pe de altă parte, susține că recomandările făcute de OMS ar trebui citite până la capăt și este de părere că elevii s-ar pune în pericol dacă ar continua să vină la școală.

klaus iohannis redeschidere scoli declaratie
redeschiderea școlilor va fi posibilă după ce numărul cazurilor va scădea semnificativ[Sursa foto: PixaBay]

„Cert este că elevii și părinții pierd mult prin faptul că nu se pot desfășura orele fizic la clasă, însă aceste recomandări trebuie citite până la capăt.

Sigur, recomandările sunt să meargă elevii la școală atunci când pot fi asigurate măsurile care îi țin în siguranță, deci atunci când este posibil să meargă în condiții de siguranță. În condițiile în care la noi în țară rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi nici create, nici garantate și pentru a proteja și copiii, și familiile lor, din păcate, este necesar să se facă învățământ online”, a declarat Klaus Iohannis.

Citeste si: Dr. Ioana Stăncel, avertisment de ultim moment despre începerea școlilor! „Vom avea focare în școli și grădinițe”

Președintele României susține că răbdarea ar trebui să fie punctul forte în aceste momente și astfel vom putea reveni mai repede la o viață normală.

klaus iohannis anunt redeschidere scoli
păstrarea distanței sociale este o măsură de prevenție împotriva răspândirii virusului [Sursa foto: PixaBay]

„Cu cât mai bine respectăm noi toți măsurile, cu atât mai repede copiii se pot întoarce la școală. Este o ecuație destul de simplă, ușor de înțeles. Știu că nu este întotdeauna ușor de respectat, dar vă garantez: merită!”, a precizat Klaus Iohannis.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Klaus Iohannis a semnat decretul! Ce schimbări au avut loc

Ce tragedie! Este inuman ce a pățit actrița Oana Sîrbu

Klaus Iohannis, despre vaccinul anti-COVID-19: "Trebuie să avem răbdare..."

Klaus Iohannis, despre carantină în București: "Nu este suficient..."

Klaus Iohannis, despre situația din România și despre vaccinul anti-Covid-19: „Noi suntem cu toții foarte îngrijorați”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: 25 Idei de provocări nebune pentru petreceri și ieșirile cu gașca

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri