Klaus Iohannis, despre carantină în București: "Nu este suficient..."


Președintele României a vorbit despre carantinarea localităților din jurul Capitalei, dar și despre măsurile luate până acum.


In articol:

Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în care a discutat despre carantinarea anumitor localități din proximitatea Bucureștiului, dar și despre alte măsuri de prevenție împotriva răspândirii virusului.

Klaus Iohannis, despre carantină în București

Președintele României a fost întrebat dacă se vor lua lua măsuri mai drastice în Capitală, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Citeste si: Țările în care femeile sunt obligate să facă armata. Cum arată viața lor

„Carantinarea este o măsură complexă de restricţionare a circulaţiei în esenţă, care permite controlul răspândirii pandemiei într-o localitate. Avem deja de câteva săptămâni măsuri de carantinare luate şi primele rezultate au început să apară. Acolo unde s-au luat măsuri de carantinare creşterea aceea necontrolată de cazuri de pe o săptămână pe alta în toate cazurile a încetat, urmând să se menţină restricţiile până când numărul de infectări începe să scadă, dar nu doar într-o zi, ci în mai

multe zile consecutive în aşa fel încât să se poată considera că infecţia nu se mai răspândeşte galopant.

covid 19  bucuresti carantina klaus iohannis
distanțarea socială este o măsură de prevenție împotriva răspândirii virusului[Sursa foto: PixaBay]

 Este o măsură care şi-a dovedit eficienţa, însă problematică este nu măsura în sine, ci efectul economic, fiindcă restricţionările respective au un efect economic negativ măsurabil. De aceea, experţii recomandă, după analiza atentă, foarte amănunţită, unde se impune şi unde nu se impune carantinarea.

Din păcate, sunt destul de multe localităţi care acum sunt propuse pentru carantinare, dar cred că peste tot, într-un timp relativ scurt, de regulă două-trei săptămâni, lucrurile reintră într-o oarecare normalitate, deci pandemia nu dispare, însă se reintră pe cifre care corespund mediei naţionale şi în acest fel putem să ţinem epidemia sub control, acţionând local şi regional pentru aceasta”, a declarat Klaus Iohannis.

Citeste si: Cum dezgheți carnea în doar 5 minute. Trucul la îndemâna oricui

De asemenea, Klaus Iohannis a vorbit și despre numărul paturilor de la terapie intensivă.

„Din aprilie și până acum, sau din martie și până acum – mai exact, am dublat numărul de paturi de la ATI. Atenție, am dublat numărul de paturi de la ATI, pornind de la un număr deja destul de mare, în comparație cu alte sisteme sanitare din alte țări.

carantina bucuresti klaus iohannis
măsurile de prevenție împotriva răspândirii virusului trebuie respectate de toată lumea[Sursa foto: PixaBay]

Însă, se vede că, din păcate, nu este suficient. În fiecare săptămână, prin efortul medicilor, prin efortul ministerului, prin efortul domnului ministru se adaugă zeci de noi paturi ATI. Vom continua în acest ritm, fiindcă ambiția noastră este ca la acest capitol să fim cu un pas înaintea evoluției pandemiei, iar rezultatele de până acum au dovedit că așa a fost și așa intenționăm să continuăm”, a precizat Klaus Iohannis.


Abonează-te pe

Citește și:

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România: „Vaccinul va fi gratuit și nu va fi condiționat sau obligatoriu”

Am aflat motivul real pentru care Dan Negru și-a dat demisia! Incredibil ce salariu avea

OMS prezice al treilea val al pandemiei de coronavirus! Când va avea loc

Parada de 1 decembrie 2020. Ce măsuri au fost luate: „Sufletele și inimile românilor vor bate de 1 decembrie oriunde”

COVID-19 România! Alte două localități intră în carantină!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

CITEȘTE: Ce zodie sunt în zodiacul chinezesc? Lista cu semnele și anii care le corespund

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri