OMS prezice al treilea val al pandemiei de coronavirus! Când va avea loc


Pandemia de coronavirus este departe de a se fi terminat. Când va avea loc cel de-al treilea val al pandemiei, potrivit unui specialist.


In articol:

Un reprezentant special al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) COVID-19 a prezis un al treilea val de pandemie în Europa. Potrivit acestuia, valul ar putea veni la începutul anului 2021, în cazul în care guvernele vor eșua în a face tot ce este necesar pentru a-l preveni așa cum s-a întâmplat și în cazul celui de-al doilea val.

„Nu au construit infrastructura necesară în lunile de vară, după ce au adus primul val sub control", spune David Nabarro, OMS, într-un interviu acordat ziarelor elvețiene.

„Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor”, a spus Nabarro, un britanic care a vrut să devină director general al OMS în 2017.

Citeste si: Mai multe localități din România au intrat în carantină! Lista completă

După mai multe săptămâni în care rata de infecție începuse să scadă, mai multe țări din Europa au înregistrat o creștere progresivă, iar în acest moment, la nivel mondial, au fost înregistrate 58,5 milioane de cazuri de infectări. În plus, 1.38 de milioane de persoane au murit. Ucraina a înregistrat 12000 de cazuri noi, Ungaria 4320, iar România aproape 10000 la ultima raportare, fapt care i-a făcut pe mulți să se gândească la faptul că în perioada următoare vor fi din ce în ce mai

mulți infectați.

Citeste si: Parada de 1 decembrie 2020. Ce măsuri au fost luate: „Sufletele și inimile românilor vor bate de 1 decembrie oriunde”

Ce s-a întâmplat cu Coreea de Sud și alte țări din Asia, în contextul Covid-19

În plus, Nabarro a lăudat răspunsul unor țări asiatice, cum ar fi Coreea de Sud, unde numărul infecțiile este acum relativ scăzut: „Oamenii sunt pe deplin implicați, adoptă comportamente care îngreunează răspândirea virusului. Se mențin la distanță, poartă măști, se izolează când sunt bolnavi, se spală pe mâini. Protejează cele mai periclitate grupuri. ”

Nabarro a mai spus că Asia nu a relaxat restricțiile prematur. „Trebuie să așteptați până când numărul cazurilor este scăzut și să rămână scăzut”, a spus el. „Reacția Europei a fost incompletă”.


Abonează-te pe

Citește și:

Alexandru Rafila, despre medicația anti-COVID19: "Ne confruntăm cu o problemă foarte serioasă..."

Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

COVID-19 România! Alte două localități intră în carantină!

COVID-19 București! Nu mai sunt locuri la terapie intensivă!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 2 decembrie. O zodie întâmpină probleme pe plan personal.
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri