Alexandru Rafila, despre medicația anti-COVID19: "Ne confruntăm cu o problemă foarte serioasă..."


Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie atenționează populația asupra folosirii unui anumit medicament pentru prevenirea infectării cu COVID-19.


In articol:

Alexandru Rafila vorbește despre consumul în exces de azitromicină, în încercarea populației de a preveni infectarea cu noul coronavirus.

Alexandru Rafila, despre medicația împotriva coronavirus

Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, spune că populația a început să folosească antibiotice pe post de tratament anti coronavirus.

medicamente covid alexandru rafila
medicația anti-covid-19 folosită în exces va dăuna[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vaccinul anti-COVID, eficient în 95% din cazuri

"Automedicaţia în această perioadă este la ea acasă.  Ne confruntăm cu o problemă  foarte serioasă, pentru că, în această perioadă, fie ca profilaxie, fie ca tratament, persoane care încearcă să prevină infecţia cu noul coronavirus sau care au aflat că sunt infectate folosesc fără discernământ antibiotice.

medicamente covid alexandru rafila
medicația anti-covid-19 folosită în exces va dăuna[Sursa foto: PixaBay]

Consumul de azitromicină a crescut foarte mult şi, chiar dacă azitromicina este prevăzută ca şi o medicaţie care ar putea să fie prescrisă la unii dintre pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, utilizarea fără discernământ şi automedicaţia sunt foarte grave, pentru că, de obicei, antibioticele nu sunt prescrise decât în infecţiile bacteriene, nu în infecţiile virale. Azitromicina, sigur, cu un anumit efect asupra noului coronavirus, a fost încercată ca şi terapie, dar această utilizare în masă e foarte periculoasă, pentru că efectele sunt serioase", a declarat Rafila.

Alexandru Rafila afirmă că oamenii insistă să primească antibiotice, deoarece au impresia că acestea vor rezolva infecțiile virale, dar de fapt acestea se folosesc pentru complicațiile infecțiilor bacteriene.

Citeste si: Apa de gură, remediu împotriva COVID-19?!

"Nu insista pentru a obţine un antibiotic! Medicii de familie ştiu foarte bine că atunci când se prezintă la medic, de multe ori, pacienţii sunt destul de revendicativi şi vor un anumit medicament. Nu insista la farmacie să obţii antibiotic! Din păcate, se obţine în continuare. Nu aş zice cu uşurinţă, dar se pot obţine antibiotice la farmacie, dacă insişti. Sau, la anumite farmacii.

medicamente prevenție coronavirus
un anumit tip de medicament luat în exces poate dăuna[Sursa foto: PixaBay]

Dacă faci un tratament cu antibiotic, trebuie respectat foarte bine ritmul de administrare, dozele şi durata recomandată. Acestea sunt câteva mesaje care trebuie să fie foarte clar transmise. Faptul că antibioticele nu tratează orice, infecţii virale sau parazitare. Pot avea efecte nedorite, iar folosirea necorespunzătoare duce la pierderea calităţii acestor produse", a mai spus Alexandru Rafila.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Mihai Budeanu de la 3 Sud-Est are coronavirus: „Starea lui nu este foarte bună”

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

COVID-19 București! Nu mai sunt locuri la terapie intensivă!

COVID-19 Europa! Slovenia a prelungit starea de urgență!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Ajunsesem de la 116 kg la 59.” Daniel Onoriu, mărturisiri emoționante despre momentul în care a ieșit din comă
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri