Ludovic Orban, despre starea de alertă: "Oferă puţine măsuri suplimentare faţă de..."


Premierul României vorbește din nou despre revenirea la starea de urgență și asigură românii că țara noastră nu va reveni la măsurile stricte din primăvară.


In articol:

Ludovic Orban a declarat că România se află pe o linie de plutire având în vedre starea de alertă în care ne aflăm la momentul actual.

Ludovic Orban, despre starea de urgență

Premierul României spune că starea actuală este menținută sub control având în vedere măsurile de prevenție pe care toți românii trebuie să le ia în considerare, dar și restricțiile impuse.

stare de alerta covid
România se află în stare de alertă din cauza numărului mare de cazuri[Sursa foto: PixaBay]

„Starea de urgenţă oferă puţine măsuri suplimentare faţă de starea de alertă. (…) Nu există nicio discuţie legată de starea de urgenţă. Starea de alertă ne oferă instrumente dacă sunt folosite în mod raţional, pe baza unor evaluări ştiinţifice, pe baza evaluării zonelor cu cel mai mare risc de infectare, de asemenea pune la dispoziţie şi instrumente de a-i sancţiona pe cei care nu respectă regulile.

Sigur, mai avem o problemă cu primarii, noi nu putem de exemplu să suspendăm autorizaţia unei terase care nu respectă regulile. Autorizaţiile de funcţionare sunt date de primari şi de aceea am cerut prefecţilor să ceară concursul primarilor, care trebuie să se implice şi să îşi folosească toate pârghiile pe care le au la dispoziţie pentru a comunica măsurile respective şi pentru a îndemna cetăţenii să respecte măsurile sanitare”, a declarat Ludovic Orban.

Citeste si: Cele mai intalnite boli care nu prezinta simptome

Prenierul a menționat că „până la o reducere semnificativă a numărului de infectări zilnice, învăţământul se desfăşoară online”. 

Printre măsurile de prevenție împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 se numără și purtarea măștii de protecție atât în spațiile închise cât și în spațiile deschise.

pastrarea distantei stare de alerta
păstrarea distanței este una dintre măsurile de prevenție împotriva răspândirii virusului [Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, păstrarea distanței de cel puțin 1.5 m este esențială pentru a ne proteja atât pe noi cât și pe cei din jurul nostru.

Citeste si: Franța reinstaurează starea de urgență! Au anunțat cu puțin timp în urmă

Circulația pe timp de noapte este interzisă în Capitală, iar atunci când anumite situații cer deplasarea din propria locuință, aceasta se va face cu declarație pe propria răspundere.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

COVID-19 România! Localitățile de lângă București, în carantină?!

ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor

Alexandru Rafila, despre vaccinul anti-COVID-19: "Până acum au fost reacții de durere..."

Fiul jurnalistului Dorin Chioțea, implicat într-un grav accident rutier: „Covid-ul își cere tributul”

Apa de gură, remediu împotriva COVID-19?!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Rețete de smoothie ideale la micul dejun pentru o zi plina de energie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri